Μαραντίνης: Αποκαλύπτει το αρχικό όνομα των Onirama – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Onirama συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσής του και ο Θοδωρής Μαραντίνης περιγράφει πώς ξεκίνησε το ταξίδι τους και ποια ήταν τα προτεινόμενα αρχικά ονόματα. Μιλώντας στον Θέμη Γεωργαντά είπε:

“Η μπάντα δημιουργήθηκε από εμένα και τον Διονύση που δεν είναι πλέον στην μπάντα. Γνωριστήκαμε το 2000 στον στρατό, επειδή ήμασταν και οι δύο μουσικοί είχαμε πολύ κοινές συνευρέσεις λόγω της μουσικής γιατί προσπαθούσαμε να τη σκαπουλάρουμε και βάζαμε τη μουσική συνεχώς μπροστά και εντελώς τυχαία είχαμε και τις ίδιες μεταθέσεις, οπότε σε όλη τη θητεία όλες οι μεταθέσεις ήταν μαζί. συνέχεια βρισκόμασταν. Ήμασταν φίλοι, μας ένωνε η μουσική, διατηρήσαμε τη σχέση και μετά τον στρατό. Πολύ σύντομα μετά τον Στρατό ξεκινούσε στη Θεσσαλονίκη η μουσική σκηνή “Μεσόγειος”, που ήξερα τα παιδιά που την είχαν γιατί πριν πάω στρατό είχαν ένα καφέ μπαρ όπου έπαιζα κιθάρα μόνος μου. Οπότε μου είπαν ότι έκαναν κάτι πιο μεγάλο και ήθελαν μπάντα. Μίλησα με τον Διονύση που τον ρώτησα “ξέρεις τίποτα άλλους μουσικούς μπας και στήσουμε γκρουπάκι” και μου σύστησε τον Γιώργο και τον Δημήτρη που ήταν καλοί του φίλοι”. Αποκάλυψε ότι το αρχικό όνομα της μπάντας ήταν “Mixing up the medicine!” το οποίο εμπνεύστηκε ο Γιώργος και ήταν από στίχο του Μπομπ Ντίλαν.

“Διαλέξαμε αυτό το όνομα καθώς δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε καριέρα και ψάχναμε κάτι εύηχο ή εμπορικό. Ήταν ο αγαπημένος τραγουδιστής αρκετών στην μπάντα και αντικατόπτριζε ένα μουσικό μπάχαλο που είχαμε στην μπάντα. Όσο για τους Onirama καταλάβαμε ότι στραμπουλούσαν τη γλώσσα για να πουν το όνομα”. είπε και αποκάλυψε πώς προέκυψε το όνομά τους: “Είχαμε κλείσει μια συναυλία στον Μύλο και ο διοργανωτής μας ζήτησε αφίσα. Θέλω μέχρι την Κυριακή αφίσα. Μιλάω με το συγκρότημα και λέμε με τι όνομα θα πάμε εκεί. Έχουμε βγει για ποτό και έχουμε πει όποια βλακεία μπορείς να φανταστείς, “η Αλίκη στο ναυτικό” και τέτοια. Και μια μέρα πριν μου έρχεται το Onirama, δηλαδή τα όνειρά μας, αλλά μια λέξη και παίρνω τηλέφωνο και λέω το και το” ενώ σημείωσε πως άλλες προτάσεις για όνομα ήταν “Δόγμα 95” και “Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.