Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία οικιακή βοηθός της «έσπασε» τη σιωπή της

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου σε ηλικία 90 ετών, η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από την ζωή. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, μετά το ατύχημα που είχε στο σπίτι της το μεσημέρι της Κυριακής (1/10).

Μαίρη Χρονοπούλου: Η οικιακή βοηθός περιγράφει πώς βρήκε αναίσθητη την ηθοποιό – Τι συνέβη με το νυχτικό

Η τελευταία οικιακή βοηθός και οικονόμος της Μαίρης Χρονοπούλου χθες τα χαράματα έφυγε για την πατρίδα της τη Γεωργία. Προτού δει από τον ουρανό την Παιανία, εκεί όπου έζησε κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της με τη σπουδαία ηθοποιό, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της μέσα από μία συνέντευξη στην «Espresso».

«Οι καρδιές μας έγιναν ένα»

«Η Μαίρη δεν ήταν η κυρία που εργάστηκα. Ήταν η μάνα, η φίλη μου, ο δικός μου άνθρωπος στην Ελλάδα. Οι καρδιές μας έγιναν ένα. Ακόμα ακούω τα λόγια της στα αυτιά μου. “Σ’ αγαπώ πολύ, Νίνο, Νίνο μου”! Κάθε ώρα, κάθε λεπτό έλεγε το όνομά μου. “Νίνο, να πάμε στην κουζίνα”! “Νίνο, να πάμε στο σαλόνι”, “Νίνο, να ετοιμαστούμε να βγούμε έξω”, “Νίνο, Νίνο, Νίνο”…

Αχ, κυρία Μαίρη. Αχ, σπουδαία κυρία, η πιο σπουδαία που γνώρισα στη ζωή μου και αγάπησα πολύ, γιατί να φύγεις τόσο γρήγορα; Γιατί να φύγεις τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά; Άραγε, κυρία Μαίρη μου, με φώναζες όταν έπεσες; Με χρειαζόσουν και εγώ δεν ήμουν εκεί; Συγγνώμη, κυρία Μαίρη, συγγνώμη, δεν το ήθελα. Έπρεπε να ήμουν κοντά σου» είναι τα σπαρακτικά της λόγια.

«”Παρότι κάνω δίαιτα, Νίνο μου, δεν μπορώ να μην τρώω τα φαγητά σου, που είναι τόσο νόστιμα!” μου έλεγε η κυρία Μαίρη» ψελλίζει η Νίνο. Η Χρονοπούλου την παίνευε και σε όλους τους φίλους της. Για όσους ήξεραν καλά την καθημερινότητα στο σπίτι της Παιανίας κάθε φορά που η Μαίρη παραπονιόταν για τα ένα δυο κιλάκια που τσίμπησε, τα… έριχνε (χαριτολογώντας στη Νίνο) εξαιτίας των υπέροχων φαγητών που μαγείρευε!

«Παίρνω μαζί μου μόνο τις αναμνήσεις»

«Οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Τώρα που έφυγα από το σπίτι της κυρίας Μαίρης παίρνω μαζί μου μόνο τις αναμνήσεις. Αλλά και την πιο φρικτή εικόνα, όταν την είδα πεσμένη στο πάτωμα. Ήταν η στιγμή που ένιωσα ότι χάνω τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Αχ, κυρία Μαίρη. Πόσο σ’ αγαπούσα, πόσο θα σ’ αγαπώ για πάντα. Μου λείπετε πολύ, σας αγάπησα πολύ…

Της είχα πει ότι έπρεπε να φύγω για την πατρίδα μου και εκείνη δεν ήθελε. Και σήμερα ήρθε η μέρα που φεύγω από την Ελλάδα. Εύχομαι ο Θεός να έχει την κυρία Μαίρη μας στην αγκαλιά Του και να βρίσκεται στον παράδεισο. Εκεί της αξίζει να είναι»!

Σύμφωνα με την «Espresso» η Νίνο ξεκαθαρίζει ότι η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν απόλυτα τυπική σε όλες τις υποχρεώσεις της. «Η κυρία Μαίρη ήταν πάντα κυρία. Δεν με άφησε ποτέ απλήρωτη και σήμερα φεύγω με τα πάντα τακτοποιημένα στα οικονομικά μου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ