Μαίρη Χρονοπούλου: H τελευταία της επιθυμία πριν από την αποτέφρωση

Πανελλήνια θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία έφυγε από την ζωή χθες, Παρασκευή (06/10) σε ηλικία 90 ετών, έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε στο σπίτι της. Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, είχε εκφράσει ως τελευταία επιθυμία της και είχε δώσει εντολή, να μην ταφεί αλλά να αποτεφρωθεί.

Την επιθυμία της, την είχε μεταφέρει στη φίλη της Ευανθία Ρεμπούτσικα, και την είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό «Λοιπόν».

«Έρχεται το τέλος μου. Αυτά τα έχω οργανώσει όλα. Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω κάθε βράδυ κι όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου.

Ζήτησα από την αγαπημένη μου φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα μία χάρη, να μου γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ μουσικό. Θα έρθει στην Ριτσώνα και με το υπέροχο κόκκινο βιολί της θα μου παίξει αυτό το κομμάτι πριν από την καύση. Αισθάνομαι αυτοκράτειρα με αυτό και μου αρέσει», είχε δηλώσει.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ