Οι Βρετανοί ονομάζουν τα νεογέννητά τους Lucifer λόγω της σειράς

Η σειρά του Netflix, Lucifer έχει επηρεάσει τις επιλογές των Βρετανών για το όνομα των μωρών τους. Αλλιώς, δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά γιατί αρκετές μαμάδες στη Βρετανία ονόμασαν το νεογέννητό τους Lucifer.

Ίσως επειδή η εγκυμοσύνη τους ήταν βγαλμένη από την κόλαση ή επειδή θεωρούν ότι ο γιος τους είναι δαιμονισμένα όμορφος, κάτι ενδεχομένως σαν τον πρωταγωνιστή της σειράς του Netflix, Τομ Έλις.

Lucifer Τομ Έλις

Πάντως, όποια κι αν είναι η αιτία, το Lucifer είναι από τα δημοφιλέστερα ονόματα στη Βρετανία και πλέον τείνει να αντικαταστήσει παραδοσιακά βρετανικά ονόματα, όπως το Νάιτζελ, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ονόματα που επέλεξαν οι γονείς σε Αγγλία και Ουαλία το 2020.

Ο Όλιβερ είναι το πιο δημοφιλές όνομα για αγόρια για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ενώ το αντίστοιχο στα κορίτσια είναι το Ολίβια, που αποτελεί κορυφαία επιλογή για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα στοιχεία, ωστόσο δείχνουν ότι το Μοχάμεντ είναι το πιο δημοφιλές όνομα για αγόρια καθώς κατατάσσεται στην πέμπτη θέση λόγω διαφορετικού συλλαβισμού. Τα εναλλακτικά Μοχάμεντ ή Μοχάμαντ εμφανίζονται στη λίστα με τα κορυφαία 100 ονόματα στη Βρετανία. Τρεις μητέρες επέλεξαν το Ιησούς για το νεογέννητό τους, ενώ πέντε βρέφη ονομάστηκαν Λεμπρόν καθώς νεότεροι γονείς επέλεξαν λιγότερο παραδοσιακά ονόματα.

Το όνομα Τζορτζ, όπως ονομάζεται και ο πρωτότοκος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τα δημοφιλέστερα ονόματα αγοριών ενώ το Άρτσι, όπως έχουν ονομάσει ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ τον γιο τους, ανέβηκε από τη 19η θέση στην ένατη στην Αγγλία και την Ουαλία πέρυσι.

Επίσης, αυξάνονται οι Άρθουρ και οι Νόα στη χώρα αφού τα δύο ονόματα έχουν ανέβει τουλάχιστον 200 θέσεις τα 20 τελευταία χρόνια.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία χρονιά 15 μωρά ονομάστηκαν Lucifer, χάρη στη δημοφιλία της σειράς του Netflix, με το όνομα να τείνει να αντικαταστήσει τα βρετανικά παραδοσιακά Νάιτζελ, Τρέβορ ή Γκόρντον

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ