Lennox: «Φέρονται σαν πόρνες»

Lennox: «Φέρονται σαν πόρνες»

Μετά τη Sinead O’Connor που είχε σχολιάσει αρνητικά τις προκλητικές εμφανίσεις της Miley Cyrus και της Rihanna, ήρθε η σειρά της Annie Lennox. H frontwoman των Eurthymics, αγανακτισμένη από τις υπερβολικές εμφανίσεις και τις σέξι κόντρες ανάμεσα στις δύο νεαρές τραγουδίστριες έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter:

 «Έχω να πω ότι έχω ταραχθεί και συγκλονιστεί από την πρόσφατη έξαρση των απροκάλυπτα σεξουαλικών εμφανίσεων στη σκηνή και στα video clips. Ξέρετε σε ποια αναφέρομαι. Είναι προφανές ότι ορισμένες δισκογραφικές εταιρείες πλασάρουν εξαιρετικά στυλιζαρισμένη πορνογραφία υπό τους ήχους μουσικής. Λες και ήδη τα νεαρά κορίτσια δεν είχαν πολλές εικόνες γεμάτες σεξ στην καθημερινότητά τους… Πιστεύω στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης , αλλά οι αγοραστικές δυνάμεις δεν υπολογίζουν την έννοια των ορίων. Εφ ‘όσον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για οικονομικά οφέλη, θα βγει στην αγορά και θα πωληθεί. Είναι καταθλιπτικό το να βλέπεις πως οι τραγουδίστριες είναι διατεθειμένες να πέσουν τόσο χαμηλά. Η δικαιολογία τους φαίνεται ότι είναι ο μισογυνισμός – το να χρησιμοποιείται από έναν είναι εντάξει, εφ ‘όσον είναι δημιουργία του. Λες και όλα συγχωρούνται με τα εκατομμύρια δολάρια που θα βγάλεις και πόσα κλικ θα έχεις στο youtube που σου επιτρέπουν να συμπεριφέρεσαι σαν προαγωγός ή και πόρνη ταυτόχρονα. Είναι μια κλασική περίπτωση αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς».

Την ίδια ώρα «τρέχει» μια ολόκληρη καμπάνια από ακτιβιστές που ζητάνε να κατέβουν συγκεκριμένα video clips με ιδιαίτερα προκλητικό περιεχόμενο όπως της Rihanna που έχει από την Τετάρτη πάνω από 23 εκατομμύρια views από την Τετάρτη, ακόμα και από πολλά παιδιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ