Κρίστεν Στιούαρτ: Υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα σε μια ταινία που θα συζητηθεί

Μπορούν να συναντηθούν δύο γυναίκες που έζησαν με πέντε… αιώνες διαφορά; Στη μεγάλη οθόνη όλα γίνονται. Ο χαρακτήρας της Aν Μπολέιν, της δεύτερης συζύγου του βασιλιά Ερρίκου Η’ της Αγγλίας, θα εμφανιστεί στη νέα βιογραφική ταινία «Spencer» για την πριγκίπισσα Νταϊάνα (το πλήρες όνομά της ήταν Diana Frances Spencer), προσθέτοντας ένα παράξενο και υπερφυσικό twist.

Την αγαπημένη πριγκίπισσα της Αγγλίας υποδύεται η Κρίστεν Στιούαρτ του «Twilight» που δήλωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι η προφορά. Η Νταϊάνα είχε μια πολύ ξεχωριστή φωνή, γι’ αυτό τον λόγο η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει τη βοήθεια ενός ειδικού coach.

Ο σκηνοθέτης του φιλμ, Pablo Larraín, τα γυρίσματα του οποίου γίνονται στη Γερμανία και την Αγγλία, κινηματογραφεί την πριγκίπισσα κατά το κρίσιμο τριήμερο των Χριστουγέννων του 1991 που βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο βασιλικό κτήμα στο Sandringham. Εκεί, όλη η βασιλική οικογένεια περνά κάθε χρόνο τις γιορτές, ωστόσο ήταν εκείνες οι μέρες που αποφάσισε να βάλει τέλος στο γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο – ήδη ζούσε τον έρωτα του με την Camilla Parker Bowles – και να απαρνηθεί τον μελλοντικό τίτλο της βασίλισσας.

Photo by Georges De Keerle/Getty Images

Η Νταϊάνα αν ζούσε, θα γιόρταζε σήμερα την επέτειο γάμου του Χάρι με τη Mέγκαν Μαρκλ που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου του 2018 στο κάστρο των Ουίνδσορ με κάθε επισημότητα και διάσημους καλεσμένους.

Photo by Owen Humphries – WPA Pool/Getty Images

Στα της ταινίας, από την πλευρά της η σκωτσέζα ηθοποιός Έιμι Μάνσον θα μεταμορφωθεί σε Αν Μπολέιν, η οποία εκτελέστηκε για προδοσία και άλλες κατηγορίες στις 19 Μαΐου του 1536. «Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτό! Ερευνά την ψυχική κατάσταση της πριγκίπισσας Diana για μια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή της» εξηγεί η Mάνσον. H Νταϊάνα βέβαια ήταν μακρινή απόγονος της Μπολέιν, οπότε η σύνδεση τους μπορεί να σχετίζεται με αυτό.

Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν και άλλοι ιστορικοί χαρακτήρες στο φιλμ. Οι Timothy Spall και Sally Hawkins έχουν ανακοινωθεί ως μέλη του καστ, αλλά οι χαρακτήρες τους δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021. Το 2022 κλείνουν 25 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της Diana σε τροχαίο στο Παρίσι μαζί με τον σύντροφό της Dodi Al Fayed. Ήδη το φιλμ, όπως ήταν αναμενόμενο, προκαλεί συζητήσεις.

Σύμφωνα με τους βασιλικούς βιογράφους Robert Jobson και Ingrid Seward, η ταινία περιέχει ανακρίβειες. Η Diana είχε σταματήσει να επισκέπτεται το κτήμα πριν από την περίοδο κατά την οποία διαδραματίζεται η ιστορία. Η συνέχεια επί της οθόνης…Πηγή: instyle.gr, Πηγή φωτό εξωφύλλου: Spencer/Shoebox films

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ