Κρατούμενος στη βίλα ο Ρουμάνος επιχειρηματίας – Εκκρεμεί το αίτημα έκδοσης

Η ολιγοήμερη διασκέδαση με φίλους στο Νησί των Ανέμων μετατράπηκε σε «διακοπές διαρκείας» σε βίλα για τον Ρουμάνο επιχειρηματία Ντράγκος Σαβουλέσκου, που εις βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο και εκτελέστηκε πριν από λίγες μέρες από τους άνδρες του Α.Τ. Μυκόνου.

Εκτοτε, ο άλλοτε ηθοποιός και μεγαλομέτοχος της πολύ γνωστής ομάδας ποδοσφαίρου Ντιναμό Βουκουρεστίου παραμένει «εγκλωβισμένος» με περιοριστικούς όρους σε πολυτελή βίλα της Μυκόνου, έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη για το θέμα της έκδοσής του στη Ρουμανία.

Της Δήμητρας Πανανού

Μια διαδικασία που -βάσει νόμου- προβλέπεται να πάρει τουλάχιστον 60 ημέρες, αλλά συνήθως διαρκεί πολύ περισσότερο. Ο Ντρ. Σαβουλέσκου είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πεντέμισι ετών για συμμετοχή σε τεραστίων διαστάσεων οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 114 εκατ. ευρώ.

Βίλα Μύκονος

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι μονόδρομος, καθώς η ποινή εκτίεται ήδη στην Ιταλία.

«Οι ρουμανικές Αρχές αντέδρασαν στην απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης να εκτίσει ο εντολέας μου στην Ιταλία την ποινή των πεντέμισι ετών που του επέβαλε η ρουμανική δικαιοσύνη για οικονομικό αδίκημα. Η ποινή του εντολέως μου, σύμφωνα με βεβαίωση της Εurojust, εκτίεται ήδη στην Ιταλία», δηλώνει στη Realnews o κ. Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «η ευρωπαϊκή έννομη τάξη απαγορεύει την έκτιση δύο φορές της ίδιας ποινής από έναν πολίτη».

Σύμφωνα με τον γνωστό νομικό, στη συγκεκριμένη περίπτωση συγκρούεται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Ρουμανίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη νομολογία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Βίλα Μύκονος Ρουμάνος

«Ο εισαγγελέας του Εφετείου Αιγαίου, κ. Δημήτρης Παϊκοπουλος, ακολούθησε την ευρωπαϊκή νομιμότητα και άφησε ελεύθερο τον εντολέα μου», συμπληρώνει με νόημα.

Και ενώ ο 46χρονος Ρουμάνος επιχειρηματίας κατηγορείται για συμμετοχή σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αίσθηση προκαλεί η παραμονή του, μαζί με τη σύζυγό του, μοντέλο αλβανικής καταγωγής Αντζελα Μαρτίνι, σε υπερπολυτελή κατοικία της Μυκόνου με κόστος ενοικίου που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ξεπερνά τα 80.000 ευρώ την εβδομάδα στην περιοχή Αγιος Λάζαρος.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας φέρεται, μετά τις εξελίξεις, να ανανέωσε τη μίσθωση του ακινήτου, που έχει πρόσβαση στη θάλασσα και διαθέτει εννέα κρεβατοκάμαρες, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, με δικαίωμα περαιτέρω ανανέωσης έως ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες.

Τις ξέγνοιαστες στιγμές του Ρουμάνου επιχειρηματία στη Μύκονο «πρόδωσε» άθελά της η καλλονή σύζυγός του, η οποία το 2010 είχε αναδειχθεί έκτη στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Universe» και έχει ποζάρει για τα μεγαλύτερα ανδρικά περιοδικά, όπως το «GQ», το «Maxim» και το «Esquire».

Γνωστή για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και ανέβασε φωτογραφίες με τον Σαβουλέσκου και την παρέα της, κοινοποιώντας, μάλιστα, την παρουσία τους στο κοσμοπολίτικο νησί.

Βίος και πολιτεία και οι ΦΩΤΟ στη βίλα

Οι αναρτήσεις αυτές φαίνεται ότι κινητοποίησαν τις ρουμανικές Αρχές, που ήρθαν σε επικοινωνία με την Ιντερπόλ και με τις τοπικές Αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα την ώρα που διασκέδαζε σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή των Μύλων.

Σύντομα, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος και συνεχίζει να απολαμβάνει τις… παρατεταμένες διακοπές του.

Σίγουρο είναι, πάντως, ότι η ιστορία του Ντρ. Σαβουλέσκου θα μπορούσε να εμπνεύσει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Ο αρρενωπός άνδρας από την υποκριτική μεταπήδησε στο real estate και από εκεί στον χώρο του ποδοσφαίρου ως μέτοχος της Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Μύκονος βίλα

Τα lifestyle περιοδικά ανά τον κόσμο απαθανάτιζαν για χρόνια τον πολυτελή βίο του νεαρού και ανερχόμενου επιχειρηματία έως ότου τον Φεβρουάριο του 2019 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πεντέμισι ετών για συμμετοχή σε ένα τεραστίων διαστάσεων οικονομικό σκάνδαλο, στο οποίο είχαν εμπλακεί -μεταξύ άλλων- ο πρώην δήμαρχος της Κονστάντσα Ραντού Ματζάρε, ο πρώην πρόεδρος της Ντιναμό Κρίτσι Μπορτσέα και άλλοι, που κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση 114 εκατ. ευρώ.

Μετά την απόφαση, ο Ρουμάνος επιχειρηματίας διέφυγε στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου και διέμενε κρατώντας χαμηλό προφίλ προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις Αρχές, καθώς εις βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο ίδιος παραδόθηκε και οι ιταλικές Αρχές εκδίκασαν εκ νέου την υπόθεσή του και αποφάσισαν να καταργήσουν μέρος της ποινής και ο υπόλοιπος χρόνος φυλάκισης να εκτιθεί στη γείτονα χώρα, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα της Ρουμανίας για την έκδοση του επιχειρηματία.

Ωστόσο, το ένταλμα που εκδόθηκε από την αστυνομία για το όνομά του παρέμεινε σε ισχύ και η θορυβώδης επίσκεψή του στο Νησί των Ανέμων στάθηκε ικανή για να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων και να βρεθεί έστω για λίγο με χειροπέδες.

Βίλα Μύκονος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ