Κωστής Μαραβέγιας: Το παιδί θα έρθει στην ώρα του – Τι αποκάλυψε για την περιπέτεια του με τον κορονοϊό

Στην Κορύνα Μανταγάρη,

Ένας άλλος Πίτερ Παν είναι ο Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος δεν μεγαλώνει ποτέ και παιχνιδιάρικα ερμηνεύει κάθε φορά υπέροχα μελωδικά τραγούδια, που μας ταξιδεύουν σε μια ακαθόριστη χαμένη νεότητα. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός μιλά στη Realnews για τη «Ρίτα», το τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά και για την Τόνια Σωτηροπούλου, τη γυναίκα της ζωής του.

Παρά τον κορονοϊό, διανύεις μια δημιουργική περίοδο.

Όταν σου συμβαίνει ένα ατύχημα, υπάρχει το αρχικό σοκ και μετά προσπαθείς να το διαχειριστείς προς το καλύτερο. Στην προκειμένη περίπτωση, μου πήρε κάμποσο διάστημα να συνέλθω, διότι, κακά τα ψέματα, όταν είσαι μετά τα 40 και έχεις μάθει έναν τρόπο ζωής βάσει του επαγγέλματός σου και αυτό διακόπτεται βίαια, είναι ένα σοκ. Με έριξε ψυχολογικά και με αδρανοποίησε για κάποιο διάστημα, μέχρι που με συνάντησε ένα μαγικό πράγμα που λέγεται COVID-19.

Πώς ήταν όταν νόσησες;

Είχα έντονα συμπτώματα, δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω με τα συνήθη φάρμακα, αλλά τώρα είμαι καλά. Άλλαξε η φιλοσοφία εντός μου. Η ζωή μας είναι ευαίσθητη και απροσδόκητη και καλό είναι να την τιμάμε. Ήμουν για 24 ημέρες απομονωμένος στο στούντιο. Εκεί, στο κρεβάτι του πόνου, μπήκα πάλι σε εγρήγορση με μόνη συντροφιά τη μουσική μου. Έπιασα την κιθαρούλα μου, θυμήθηκα ότι έχω αφήσει κάποια τραγούδια στη μέση και ξαναγεννήθηκα. Για εμένα η μουσική ήταν το γιατρικό. Ανέκαθεν η ανθρωπότητα κατέφευγε στις τέχνες, αλλά πολύ περισσότερο στη μουσική.

Μίλησέ μας για το νέο τραγούδι σου.

Στο τραγούδι «Ρίτα», που μόλις κυκλοφόρησε από τη Μinos EMI, ουσιαστικά έχω δώσει ένα όνομα και μια ανθρώπινη υπόσταση στη νεότητα. Στην αθωότητα που έχει η νεότητα στην παρορμητικότητά της, στην επιπολαιότητά της ενίοτε. Το μουσικό μέρος του είναι πολύ πιο έντονο και χορευτικό, γιατί έχω μεγάλη ανάγκη να εκφραστώ και σωματικά, θέλω να χορέψω. Έχουμε όλοι ανάγκη να βγούμε έξω να χορέψουμε, να αγκαλιαστούμε, να έχουμε αυτή την επαφή.

Νιώθεις ότι έχεις ωριμάσει;

Η ωριμότητα ουσιαστικά έγκειται στο ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις την ανωριμότητα ή την άγουρη πλευρά σου.

Έχεις σπουδάσει στατιστική. Τι πιθανότητες έχει η επιτυχία;

Για εμένα επιτυχημένη ζωή είναι αυτή που έχει την επιτυχημένη ισορροπία ανάμεσα στον προσωπικό και στον εργασιακό χρόνο. Ένα κλάσμα το οποίο δεν είναι ισομερές και γέρνει από τη μία ή την άλλη πλευρά, τουλάχιστον στη δική μου ψυχοσύνθεση, θα δημιουργούσε μια αρνητική δόνηση. Όσον αφορά τον χρόνο τον οποίο αφιερώνω στο επάγγελμά μου, αυτό που ζω είναι μια μεγάλη τύχη. Και ως προς τη συμμετοχή μου στο «YFSF». Το να βγαίνεις από το σπίτι εν μέσω πανδημίας και να πηγαίνεις κάπου όπου άνθρωποι υπερταλαντούχοι παρουσιάζουν ένα project είναι ένα δώρο. Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον για εμένα στο σόου είναι η μίμηση ως τέχνη. Και η μουσική είναι ένα δώρο. Το μεγαλύτερο και το πιο ουσιαστικό κομμάτι στο θέμα της μουσικής είναι η περιπέτεια του ταξιδιού και η επαφή με το κοινό. Μου λείπουν οι συναυλίες, όπως και στους συναδέλφους μου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ