Κώστας Τουρνάς: «Την Καίτη Γαρμπή την γνώρισα όταν ήταν κοριτσάκι»

Ο Κώστας Τουρνάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4» έκανε μια αναδρομή στους σταθμούς της μεγάλης καριέρας του στη μουσική, που μετρά περισσότερα από 50 χρόνια. Παράλληλα, ο Έλληνας τραγουδοποιός και ένας εκ των πρωτοπόρων και ιδρυτών της ελληνικής ροκ, μοιράστηκε και ορισμένες άγνωστες ιστορίες.

«Δε μετανιώνω γιατί δεν ήμουν ακριβώς ο τυπικός καλλιτέχνης που “εμπορεύεται” το ταλέντο του και την τέχνη του. Είναι πάντα ευχάριστο να κάνει επιτυχία ένα τραγούδι, σουξέ όπως λέμε, αλλά αυτό δεν υπήρχε στο μυαλό μου. Δεν ήμουν κάτι τέτοιο, ότι “έβραζε” μέσα μου έπρεπε να βγει, έπρεπε “η χύτρα να ξεθυμάνει”. Όχι μόνο δεν το μετανιώνω, αλλά νιώθω και ευλογημένος που μπόρεσα να το κάνω μόνος μου», εξομολογήθηκε ο Κώστας Τουρνάς για την καριέρα του στη μουσική και τις επιλογές του.

Ο γνωστός καλλιτέχνης αποκάλυψε πως χρειάστηκε να κάνει και άλλες δουλειές στο ξεκίνημα της πολυετούς καριέρας του. «Για να έχω το δικό χαρτζιλίκι δεν υπήρχε κενό από το σχολείο που να μην κάνω κάτι για να κερδίσω κάποια χρήματα. Δούλεψα ως βοηθός σε κυλικείο σε θέατρο, έχω σερβίρει καφέ στον Λάμπρο Κωνσταντάρα στο καμαρίνι του».

«Δεν αγαπούσα το να τραγουδήσω εγώ, αλλά τη μουσική αυτή καθαυτή ή να παίζω ή να την ακούω. Δημιουργήσαμε τους Poll, όταν είχες τον Σταύρο Λογαρίδη και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς να τραγουδάνε, το θεωρούσα περιττό να τραγουδήσω εγώ. Όταν διαλύθηκαν οι Poll, έκανα ένα τραγούδι 40 λεπτά. Από την δισκογραφικά εταιρεία μου λένε “ποιος θα το πει;” και τους λέω θα επιχειρήσω να το πω εγώ. Μου είπαν “τι να το κάνουμε αυτό τώρα, που να πάει;”. Τελικά το κάναμε, αλλά από τις 250.000 – 300.000 που είχαν πουλήσει οι Poll που μόλις είχαμε διαλύσει, αυτό σε ένα χρόνο δεν έκανε πάνω από 3.000. Ήταν αποτυχία. Παρ΄ όλα αυτά είναι ένας δίσκος που έχει γράψει ιστορία, δεν σταμάτησε ποτέ να κυκλοφορεί και άξιζε τον κόπο που το κάναμε», αποκάλυψε ο Κώστας Τουρνάς.

Οι πιο συγκινητικές στιγμές της καριέρας του, εξομολογείται πως ήταν στον Ορφέα με τους Poll και σε δύο ημέρες στο Παλέ ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μια από τις πιο γνωστές Ελληνίδες τραγουδίστριες που έχει βοηθήσει επαγγελματικά ο Κώστας Τουρνάς είναι η Καίτη Γαρμπή. «Τη γνώρισα σε ένα χώρο που δουλέψαμε με την Ελπίδα και τον Μητροπάνο στον Πειραιά. Θυμάμαι ότι ήταν ένα κοριτσάκι, πολύ νέα, με ελάχιστο παρελθόν, νομίζω είχε ξεκινήσει με τον Φλωρινιώτη. Μετά από αρκετά χρόνια μου είπαν από τη δισκογραφικά εταιρεία πως η Καιτούλα σ’ αγαπάει πολύ, αφού την ξέρεις γιατί δεν της γράφεις κάτι. Την ίδια μέρα μέσα σε λίγες ώρες της έγραψα πέντε τραγούδια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ