Κώστας Χατζής: «Πέρασα πολύ δύσκολα χρόνια, κοιμόμουν σε παγκάκια, δεν έτρωγα για να πλυθώ»

Ο μεγάλος καλλιτέχνης Κώστας Χατζής παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες που πέρασε στην ζωή του, τονίζοντας πως τα πρώτα χρόνια κυκλοφορούσε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και έψαχνε να βρει τρόπο για να επιβιώσει.

Όπως είπε ο ίδιος, εκείνη την εποχή πως κυκλοφορούσε στους δρόμους του Μεταξουργείου με 5 δραχμές στην τσέπη και από αυτά τα χρήματα φρόντιζε να έχει να φάει μεσημέρι και βράδυ. Όπως είπε, 2,20 δραχμές χρειαζόταν για κάθε γεύμα του που ήταν μακαρόνια με ψωμί. Το ίδιο έτρωγε και το βράδυ και του περίσσευαν 60 λεπτά της δραχμής για να πάρει τα τσιγάρα του.

«Κυκλοφορούσαμε 10 παιδιά εκεί… Ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα χρόνια και από αυτά που πίστευα και έκανα, ήταν αδύνατον να μπορέσουν να τα δεχτούν. Έκανα διάφορα πράγματα… Κοιμήθηκα στα παγκάκια. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Έτρωγα σήμερα και μετά, μετά από τρεις μέρες. Εκείνο που μου έλειπε ήταν να πλένομαι. Και αν κέρδιζα λεφτά, είχα δηλαδή πέντε δραχμές, δίπλα στο θέατρο Κοτοπούλη ήταν ένα χαμάμ και έδινα ένα τάλιρο για να πλυθώ. Δεν έτρωγα για να πλυθώ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ