Κλέλια Ρένεση: Το ξέσπασμα της ηθοποιού για τη Γαύδο – «Μωρέ αφήστε τον κόσμο να ζήσει…»

Το θέμα με το δημοτικό σχολείο στη Γαύδο, το οποίο, όπως όλα δείχνουν δεν θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά, προκάλεσε την οργή της γνωστής ηθοποιού, Κλέλιας Ρένεση.

Τι έχει συμβεί; Το υπουργείο Παιδείας δεν προτίθεται να δημιουργήσει γυμνασιακή τάξη στο ακριτικό νησί  και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει το Δημοτικό σχολείο, αφού οι δύο μαθητές που είναι και αδέλφια, πρέπει να πάνε Γυμνάσιο.

Μέσω της ιστοσελίδας, flashnews.gr, έγινε έκκληση για παρέμβαση του Πρωθυπουργού καθώς εκτός της διακοπής της λειτουργίας του σχολείου, το αποτέλεσμα θα είναι και η… διάλυση μιας οικογένειας, καθώς η μητέρα μαζί με τα παιδιά θα πρέπει να «μετακομίσουν» σε πόλη της υπόλοιπης Κρήτης, ενώ ο πατέρας που είναι αγρότης, πρέπει να μείνει στη Γαύδο.

Η γνωστή ηθοποιός και λάτρης της Γαύδου Κλέλια Ρενέση, αναδημοσιεύοντας το άρθρο στον λογαριασμό της στο Instagram έγραψε:

«Μωρέ αφήστε τον κόσμο να ζήσει/ δώστε στη μεθόριο ζωή και παλμό, ενώστε τη σθεναρά με την υπόλοιπη Ελλάδα, μην ξεριζώνετε τους ανθρώπους, μην εγκαταλείπετε τη μεθόριο, είναι ό, τι πιο αγνό μας έχει απομείνει. Έχει να μας διδάξει πολλά! Δώστε κίνητρα για αποκέντρωση, δώστε δυνατότητα στους ανθρώπους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια στον τόπο τους…

Δώστε μια ευκαιρία στους γνωστικούς τόπους αυτούς να κρατηθούν με αξιοπρέπεια και να μην μεταμορφωθούν σε θέρετρα και υπηρεσίες τουρισμού. Είναι αγώνας όλων μας να μείνουν τα νησιά μας ενεργοί οργανισμοί.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Klelia Renesi (@klelia_renesi)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.