«Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»: Αναχωρεί την Κυριακή για Θεσσαλονίκη ο θίασος της Μιμής Ντενίση – ΦΩΤΟ

Η τεράστια αθηναϊκή επιτυχία με τα καθημερινά sold out μεταφέρεται επιτέλους στη Θεσσαλονίκη από 12 Ιανουαρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Με αρκετές αντικαταστάσεις ηθοποιών από την προηγούμενη διανομή, η εμβληματική παράσταση της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» ανεβαίνει τον φετινό Ιανουάριο στη Θεσσαλονική.

Οι ηθοποιοί αυτό το σαββατοκύριακο φτιάχνουν βαλίτσες και αναχωρούν την Κυριακή για την συμπρωτεύσουσα όπου θα παραμείνουν τους επόμενους δυο μήνες λόγω των παραστάσεων. Η προγραμματισμένη πρεμιέρα είναι στις 12 ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών που γνωρίσαμε στο θεατρικό έργο “Σμύρνη μου αγαπημένη”– το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, όταν εκείνοι φτάνουν στη Θεσσαλονίκη η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα.

Μία καινούργια Πατρίδα! Από την Σμύρνη… Στην Σαλονίκη.

Η Φιλιώ Μπαλτατζή, Αρχόντισσα της Σμύρνης με ό,τι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει. Σίγουρα όχι η ζεστή αγκαλιά της νέας πατρίδας όπως περίμεναν.

Σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον Μικρασιάτες, Πόντιοι και ντόπιοι αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα η σπουδαία και ευημερούσα εβραϊκή κοινότητα θυμίζει τη Σμύρνη. Όσο οι πρόσφυγες ανεβαίνουν τόσο η εβραϊκή κοινότητα κινδυνεύει. Ο φασισμός, που πλήττει την Ευρώπη πλησιάζει και τότε η ζωή αλλάζει για όλους…

Ένα έργο γεμάτο σασπένς, αγωνία, συναίσθημα, έρωτες, καταστροφές και θριάμβους με πολλούς και σημαντικούς ρόλους.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: MΙΜΗ NΤΕΝΙΣΗ

Σκηνικά: Mανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια:  Χαρά Τσουβαλα

Φωτισμοί:  Αργύρης Θέος

Μουσική: Αντρέας Κατσιγιάννης

Κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού

Βοηθός σκηνοθέτη:  Λίνα Ζαρκαδούλα

Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Μπελεγρή

Παραγωγός: Γιώργος Iσαάκ

Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση και αλφαβητικά οι:Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Κουρή, Μέμος Μπεγνής, Όλγα Πολίτου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μαρία Φιλίππου

Παίζουν επίσης οι:Αγγελική Αγγελοπούλου   -Χρήστος Βελιάνο, Μανώλης Γεραπετρίτης –  Αλεξάνδρα Ζώη, Γιώργος Κίτρινος –  Μαρίλια Μητρούση, Αιμίλιος Μωισίδης  – Νικόλας Νικολαίδης, Δημήτρης Σιγανός  – Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης – Ειρήνη Χατζηνίκου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ