Κέρδισε η Μαρία Κίτσου

Νεανικά καρδιοχτύπια και δάκρυα χαράς και συγκίνησης είχε η αποψινή βραδιά της απονομής του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη 2011», με την Μαρία Κίτσου να κερδίζει την πολυπόθητη καρφίτσα της Μελίνας.

«Δεν το περίμενα καθόλου. Είναι απίστευτη η τιμή που μου γίνεται. Θέλω να πω ένα βαθύ ευχαριστώ στην κριτική επιτροπή που πίστεψε σε μένα και που μου εμπιστ��ύθηκε αυτό το βραβείο σαν παρακαταθήκη. Ελπίζω και εύχομαι να σας βγάλω ασπροπρόσωπους και να δικαιώσω τον σκοπό για τον οποίο έγινα ηθοποιός» είπε η νεαρή ηθοποιός φανερά συγκινημένη και χαρούμενη, και αφιέρωσε το βραβείο στον πατέρα της.

Η ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Ελεν” στο έργο “Ορφανά” του Ντένις Κέλι, που ανέβηκε στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, παρέλαβε από τα χέρια της Εμμανουέλλας Παυλίδου την καρφίτσα της Μελίνας, μαζί με το βραβείο και το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που το συνοδεύουν. Συνυποψήφιές της ήταν η Αλεξάνδρα Αιδίνη, η Βίκυ Κυριακουλάκου, η Χριστίνα Μαξούρη και η Λένα Παπαληγούρα.

«Το βραβείο αυτό θα μου δώσει το κουράγιο και το θάρρος να συνεχίσω τη θεατρική μου πορεία και να πω τα όχι ή τα ναι που θα άρμοζαν σε όλα αυτά που πρέσβευε η Μελίνα Μερκούρη, της οποίας θαύμαζα και θαυμάζω πάντα τη μαχητικότητά της» ανέφερε η Μαρία Κίτσου.

Η βραδιά άρχισε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να έχει αναλάβει την ευθύνη αλλά και την παρουσίασή της, στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Χριστόφορος Αργυρόπουλος, χαιρέτισε τη βραδιά, ενώ η πρόεδρος της επιτροπής Μάγια Λυμπεροπούλου μίλησε για την «αλησμόνητη» Μελίνα. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ