Κατερίνα Παπασιδέρη: Η κυρία Κατίνα που επισκέπτεται την «Οδό Ζαρίφη 2» αξίζει την επίσκεψή σου στο Altera Pars στην πιο αλλόκοτη παράσταση

Την έχετε δει να μπουκάρει στο τηλεοπτικό σπίτι της Κατερίνας Ζαρίφη με το θυμιατό, να λιβανίζει και να προκαλεί το γέλιο αβίαστα ως κυρία Κατίνα που δεν χορταίνεις να τη βλέπεις. Με τον ίδιο φυσικό τρόπο χωρίς καμία υπερβολή σκορπίζει το γέλιο και στην σκηνή του θεάτρου Altera Pars στην παράσταση «Αλλόκοτες».

Νάντια Ρηγάτου

Η περσόνα της κυρίας Κατίνας που ενσαρκώνει η Κατερίνα Παπασιδέρη έχει ήδη μια πετυχημένη πορεία στο Tik Tok τα τελευταία δυο χρόνια.

Οι τηλεοπτικές εκπομπές που κατά καιρούς δίνουν χώρο σε Tik Toker και Youtuber όπως ήταν φυσικό, την ανακαλύπτουν μέσα στα προηγούμενα δυο χρόνια. Στη συνέχεια, η Κατερίνα Παπασιδέρη θα εμφανιστεί στην εκπομπή «Γεια σου» της Μαρία Μπακοδήμου την περσινή χρονιά.

Η Κατερίνα Ζαρίφη που είναι επίσης φαν της,  όταν πήρε εκπομπή στο Open την προσκάλεσε και η κυρία Κατίνα ταίριαξε ιδανικά στην παρέα της.

Η κυρία Κατίνα έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα δυο φορές στην “οδό Ζαρίφη 2”. Το γεγονός ότι παίζει στο τρέιλερ μαρτυρά μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην συγκεκριμένη περσόνα που ενδέχεται να εξελιχθεί σε συνεργασία θα σας έλεγα με βάση την τηλεοπτική μου εμπειρία.

Η περσόνα του Tik Tok είναι αποκλειστικό δημιούργημα της Κατερίνας Παπασιδέρη.

Την συναντώ στο Altera Pars μετά την παράσταση «Αλλόκοτες» που πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί και ζητώ να μάθω πως προέκυψε η συγκεκριμένη ηρωίδα που μοιάζει να ζει ανάμεσά μας: «Προέκυψε από έναν αυτοσχεδιασμό στη σχολή, εκεί έλαβε μεγάλη αποδοχή και η Έλντα Πανοπούλου, η δασκάλα μου, μου είπε  «μήπως αυτό πρέπει να “βγει” στο θέατρο;»

Η “κυρία Κατίνα” δημιουργήθηκε από την παρατήρηση μου πώς οι σκέψεις και οι πράξεις μας, οι συνήθειες μας δεν είμαστε εμεί αλλά πολλοί άνθρωποι που έχουν υπάρξει στη ζωή μας.

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε «ρουφάμε» τις συμπεριφορές από την οικογένεια, το σχολείο, τη γειτονιά. Έβαλα κάτω τους ανθρώπους που νόμιζα ότι με έχουν επηρεάσει και ύστερα άρχισα να ψάχνω τον τρόπο που εκείνοι έχουν μεγαλώσει και γιατί συμπεριφέρονταν έτσι.

Η κυρία Κατίνα είναι μία ολόκληρη κοινωνία, που έχει ζήσει πόλεμο, έχει περπατήσει ξυπόλητη, έχει πεινάσει, έχει παντρευτεί γιατί έτσι έπρεπε, έχει δείρει τα παιδιά της για να μάθουν γράμματα και να γίνουν “σωστοί” άνθρωποι στην κοινωνία, έχει μαγειρέψει 365 μέρες το χρόνο είναι δεν είναι καλά…

Την βρήκα λοιπόν ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, ξεδιπλώνοντας την στο δικό μου μυαλό.

Της πρόσθεσα το χιούμορ του πατέρα μου και στο Tik-Tok την έβγαλα για να τιμήσω τη μνήμη του».

Στην πρωτότυπη κωμωδία «Αλλόκοτες» που ανέβηκε φέτος για πρώτη φορά στο θέατρο Altera Pars και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 υποδύεται την κυρία Βαΐτσα με τον ίδιο ξεκαρδιστικό τρόπο.

Η ευφάνταστη κωμωδία με την υπογραφή του αγαπημένου συγγραφέα Γιώργου Δ. Λεμπέση κρύβει πολλές εκπλήξεις. Ο σκηνοθετικός ρυθμός, τα ευφάνταστα ευρήματα και οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι κάποιες από αυτές.

Η Αθηνά Αφαλίδου και η Θεοδώρα Παπαϊωάννου κάνουν τη διαφορά επί σκηνής με τη γενναιοδωρία που προσφέρουν το ταλέντο τους στο κοινό.

Υπόθεση :

Η αλλόκοτη ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε ένα παλαιό πτηνοτροφείο. Έξι εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, δυο κότες, μια κούκλα εγγαστρίμυθου και ένα πτώμα πρωταγωνιστούν σε μια κωμωδία καταστάσεων που θα σας μείνει αξέχαστη!

Ο συγχωρεμένος μεγιστάνας Αριστοτέλης Κοτούλας, ο βασιλιάς του αυγού, μέσα στην διαθήκη του καλεί τα τέσσερα παιδιά του στο εγκαταλελειμμένο πτηνοτροφείο από το οποίο ξεκίνησε η επαγγελματική του άνοδος.

Η πανούργα συμβολαιογράφος έχει ένα σχέδιο για να τους τα πάρει όλα!

Ποιος είναι αυτός που θα την αποτρέψει;

Οι ανατροπές, η εξέλιξη των χαρακτήρων και οι δυο ονειροπαρμένες κότες, συνθέτουν την πιο αλλόκοτη κωμωδία που θα απολαύσει το κοινό τη θεατρική σεζόν 2023- 2024

Τελικά είναι αλήθεια πως αν μπλεχτείς με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες;

Κι αν ναι, να δούμε τελικά ποιος, ποιος, ποιος θα φαγωθεί…;

Ερμηνεύουν:

Αθηνά Αφαλίδου, Κατερίνα Παπασιδέρη , Κωνσταντίνος Τσεντούρος,

Γιώργος Πούλης, Μυρσίνη Δόξα, Θεοδώρα Παπαϊωάννου,

Αθηνά Λάτση , Δάφνη Δίγκα, Αλκιβιάδης Παντόπουλος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ