Η Σπυροπούλου κατέθεσε αγωγή κατά του Λιάγκα

Αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθούν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Γιώργος Λιάγκας.

Η παρουσιάστρια, σύμφωνα με την Espresso κατέθεσε πριν από μερικές μέρες αγωγή εις βάρος του στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, επικαλούμενη προσβλητικά σχόλια που έγιναν από πλευράς του παρουσιαστή και αφορούν την προσωπική της ζωή, αξιώνει από αυτόν και την πανελίστρια της εκπομπής του Σάσα Σταμάτη το ποσό των 520.000 ευρώ (260.000 ευρώ από τον καθένα), ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που της προκάλεσαν.

Αφορμή για να κινηθεί νομικά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στάθηκε η «επίθεση» που δέχτηκε από τον παρουσιαστή στις αρχές του περασμένου μήνα. Ο Λιάγκας είχε αναφέρει τότε στο «Πρωινό» το ανακριβές -κατά την ίδια- ρεπορτάζ, βάσει του οποίου κυκλοφορούσε με σωματοφύλακα.

Οι απαξιωτικές -όπως τις χαρακτηρίζει στην αγωγή της η νεαρή παρουσιάστρια- δηλώσεις Λιάγκα, που μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Η Σπυροπούλου είναι ένα κοριτσάκι που κάποιος την πληρώνει και της βάζει 15 bodyguards», «Mπορεί για κάποιον να είναι τόσο πολύτιμη που να δίνει λεφτά να τη φυλάει bodyguard»ήταν αυτές που την έβγαλαν από τα ρούχα της. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο της αγωγής της, το γεγονός ότι συνοδευόταν από μισθωμένο σωματοφύλακα «πόρρω απέχει από την πραγματικότητα, καθώς επρόκειτο απλώς για συντελεστή της εκπομπής της, και δη τον δημοσιογράφο Περικλή Λιαπάτη».

«Ο εναγόμενος (σ.σ.: Γ. Λιάγκας) αφενός με παρουσίασε προς το πολυπληθές τηλεοπτικό κοινό του (…) ως δήθεν πρόσωπο χωρίς αξιοπρέπεια και ηθικές αξίες, που κατ’ ουσία “ξεπουλιέται”, “εξαγοράζεται”, όντας τίποτα παραπάνω από ένα… “κοριτσάκι” που καταδέχεται να το “πληρώνουν”, με οποίους περαιτέρω λίαν χυδαίους υπαινιγμούς μπορεί να φέρει μια τέτοια δήλωση», αναφέρει στην αγωγή της η Κωνσταντίνα Σπύροπούλου.

«Με τους ψευδείς ισχυρισμούς του αλλοίωσε τη δημόσια εικόνα μου και με μείωσε μπροστά στα μάτια του κοινού. Κι αυτό διότι, ενώ στην πραγματικότητα είμαι γυναίκα σκληρά εργαζόμενη, προσγειωμένη, σεμνή και “χαμηλών τόνων”, χαρακτηριστικά χάριν των οποίων το μέσο νοικοκυριό με έχει αγκαλιάσει, ανοίγοντάς μου τις τηλεοπτικές πόρτες του, η ψευδής εικόνα που ο εναγόμενος πρόβαλε στη συνείδηση του κοινού είναι αυτή ενός υπερφίαλου, κακομαθημένου και κατ’ ουσία μειωμένης ηθικής “κοριτσιού”, που κάποιος την πληρώνει και της βάζει 15 bodyguards!» συνεχίζει η παρουσιάστρια, κάνοντας λόγο για κατασυκοφάντηση.

«Από τη θέαση της συγκεκριμένης εκπομπής ο κάθε καλόπιστος τηλεθεατής αντιλαμβάνεται ότι δήθεν απαιτώ, επιδιώκω ή ανέχομαι τρίτοι να με “πληρώνουν”, ήτοι πως έχω κάποια χρηματική τιμή, πως λειτουργώ δίκην εμπορεύματος, χωρίς αξιοπρέπεια και ηθικές αρχές. Οτι δήθεν δεν είμαι παρά ένα κοριτσάκι, ήτοι ατελής προσωπικότητα, εξαρτώμενη, ρηχή, επιπόλαια και αμφιβόλων αρχών, που βασίζεται στην εξωεπαγγελματική “οικονομική ενίσχυση” τρίτων αντί στην προσωπική σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια» σημειώνει στην αγωγή.

«Οχι μόνο δεν με πληρώνει κανένας, αλλά ουδέποτε καταδέχτηκα εν γένει ως ανεξάρτητη γυναίκα και χειραφετημένη γυναίκα τρίτοι να πληρώνουν για εμένα, παρέχοντάς μου υλικά αγαθά ή οιοδήποτε άλλου είδους υπηρεσίες» τονίζει η παρουσιάστρια, χαρακτηρίζοντας ψευδείς και συκοφαντικούς αυτούς τους ισχυρισμούς. Μάλιστα σημειώνει πως «όχι μόνο δεν είναι κοριτσάκι, παρά μία υπερήφανη, χειραφετημένη, ανεξάρτητη και σκληρά εργαζόμενη Ελληνίδα, που βασίζεται στη συνεχή προσπάθεια και κοπιάζει για ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό της και για τους οικείους της». Στην αγωγή της η οικοδέσποινα της πρωινής εκπομπής του Αlpha στρέφεται ακόμη και κατά της συνεργάτιδος του Γιώργου Λιάγκα, Σάσας Σταμάτη, στην οποία αποδίδει «εμμονική λασπολογία», αξιώνοντας επίσης ποσό αποζημίωσης ύψους 260.000 ευρώ.

Πηγές από το περιβάλλον του Γιώργου Λιάγκα πάντως υποστηρίζουν πως πρόθεσή του δεν ήταν να θίξει με τα σχόλιά του την παρουσιάστρια και πως πρόκειται περί παρεξήγησης, καθώς απομονώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις του, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το νόημα των όσων είπε. Μάλιστα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως θα γίνουν προσπάθειες οι δύο πλευρές να τα βρουν, ώστε η διαμάχη τους να μη φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

 

Πηγή: ESPRESSO

 

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τον Λάκη Λαζόπουλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ