Η «ροκ» Εβίτα στην Αθήνα

Η «ροκ» Εβίτα στην Αθήνα

Η Νατάσσα Μποφίλιου θα είναι η «Εβίτα» στο ομώνυμο μιούζικαλ με Τσε Γκεβάρα τον Πάνο Μουζουράκη.

Οι δύο δημοφιλείς τραγουδιστές θα πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη παραγωγή της ροκ όπερας «Εβίτα» (1976) των Αντριου Λόιντ Βέμπερ και Τιμ Ράις που θα ανέβει το φθινόπωρο του 2013 στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Το πασίγνωστο «Don’ t Cry for Me, Argentina» θα τραγουδήσει η Μποφίλιου ερμηνεύοντας την Εύα Περόν, τη δεύτερη σύζυγο του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Ντομίνγκο Περόν (1895-1974) και Πρώτη Κυρία της Αργεντινής από το 1946 μέχρι τον θάνατό της το 1952. Η Εβίτα έγραψε ιστορία ως μια πολυδιάστατη, «αγία» για κάποιους και αδίσταχτη για κάποιους άλλους, γυναίκα, η οποία έζησε την απόλυτη αποθέωση αλλά και την παρακμή μέχρι τον πρόωρο θάνατό της, μόλις 33 ετών.

«Ήταν μέσα της δεκαετίας του ’70, μόλις είχαμε τελειώσει με τον Αντριου Λόιντ Βέμπερ το μιούζικαλ ”Ιησούς Χριστός υπέρλαμπρο αστέρι”, που σημείωνε μεγάλη επιτυχία, και αναζητούσαμε κάτι ανάλογο. Μια μέρα οδηγούσα το αυτοκίνητό μου όταν άκουσα μια ραδιοφωνική εκπομπή για την Εύα Περόν. Αποφάσισα να ξεκινήσω μια έρευνα, πήγα στην Αργεντινή και έμαθα τα πάντα γύρω από αυτή τη γυναίκα. Πολλοί μας έλεγαν να μην ασχοληθούμε με την Εβίτα γιατί δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην Αγγλία, όμως ήμασταν νέοι, είχαμε όρεξη για γράψιμο και τολμήσαμε…» αναφέρει ο στιχουργός του έργου Τιμ Ράις, σχετικά με το πώς γεννήθηκε η Εβίτα.

Στην Ελλάδα η πιο εμπορική εκδοχή της «Εβίτα» ήταν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Βλάση Μπονάτσο στο θέατρο «Αλίκη» τη σεζόν ’81-’82 (συνεχίστηκε στο θερινό κηποθέατρο «Αλίκη» το καλοκαίρι του ’82).  

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ