Η νέα unplugged εκτέλεση του Eric Clapton στο “Black Magic Woman”

Το “Black Magic Woman” είναι ένα τραγούδι που είχε γράψει ο Βρετανός κιθαρίστας Peter Green, που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των Fleetwood Mac και που πρωτο-κυκλοφόρησε από το συγκρότημα σε μικρό δίσκο το 1968.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Γι’ αυτό και ο Eric Clapton στην αρχή του βίντεο (παρακάτω) λέει ότι “Αυτό είναι για τον Peter” (“This one’s for Peter”).
To 1969 το κομμάτι μπήκε σε δύο συλλογές των Fleetwood Mac (“English Rose” και “The Pious Bird of Good Omen”) και αργότερα σε δύο άλλες (“Greatest Hits” και “Vintage Years”).

Την επόμενη χρονιά, το 1970, ο Santana ηχογραφεί το κομμάτι στο δικό του στυλ και το συμπεριλαμβάνει στο άλμπουμ “Abraxas” και γίνεται μεγάλη επιτυχία καθώς ανεβαίνει μέχρι την 4η θέση του αμερικάνικου χιτ-παρέιντ.
Σε διάφορες συνεντεύξεις του, ο Peter Green, είχε παραδεχτεί ότι το “Black Magic Woman” ήταν… “επηρεασμένο” από το τραγούδι του Otis Rush “All Your Love (I Miss Loving)”, το οποίο είχε ηχογραφήσει ο Green δύο χρόνια νωρίτερα, με την προηγούμενη μπάντα του, τους John Mayall & the Bluesbreakers, όπου συμμετείχε και ο Eric Clapton.
Η νέα, διαφορετική και unplugged εκτέλεση του κομματιού παρουσιάστηκε από τον Eric Clapton και θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο του άλμπουμ “The Lady In The Balcony: Lockdown Sessions”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ