Η Nancy Pelosi διάβασε ποίημα του Bono των U2 μέσα στο Κονγκρέσο

Εχθές ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ημέρα στην οποία γιορτάζουν οι απανταχού Ιρλανδοί, η Nancy Pelosi στα πλαίσια της ομιλίας της σε μία σχετική εκδήλωση μέσα στο Κονγκρέσο, διάβασε ένα ποίημα που έγραψε πρόσφατα ο Bono των U2 για την Ουκρανία. Ο Bono δήλωσε ότι κατά καιρούς στέλνει διάφορα στην Pelosi, συνήθως χιουμοριστικά, αλλά αυτό ήταν κάτι διαφορετικό, δεν ήταν καθόλου αστείο, διότι είχε να κάνει με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Επρόκειτο για ένα ποίημα που είχε γράψει ο τραγουδιστής και στο οποίο αναφέρει ότι “η Ιρλανδία λυπάται και πονάει”, θυμίζοντας ότι και η δική του χώρα πέρασε μεγάλες περιπέτειες με την Βόρεια Ιρλανδία κατά την μακρά περίοδο από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 έως το 1998. Και συμπληρώνοντας ότι το όνομα του Αγ, Πατρικίου είναι τώρα το επίθετο του Προέδρου της Ουκρανίας Zelenskyy.

Ο Bono δήλωσε ότι αυτό το ποίημα δεν γράφτηκε για να εκδοθεί. Γράφτηκε για να αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος των U2 στο Twitter, μαζί με ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό, αλλά η ανάγνωση της Nancy Pelosi έδωσε μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Παραθέτουμε το ποίημα του Bono ατόφιο στα αγγλικά διότι μία μετάφραση στα ελληνικά δεν μπορεί να είναι ακριβής σε τέτοιες περιπτώσεις.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ