Η Μαρία Μπακοδήμου στις γυναικείες φυλακές της Θήβας

Τις γυναικείες φυλακές της Θήβας επισκέφτηκε η Μαρία Μπακοδήμου και μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram θέλησε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα.

Η παρουσιάστρια δημοσίευσε φωτογραφίες περιγράφοντας την εμπειρία της και την γνωριμία της με τις κρατούμενες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mariabacodimou (@mariabacodimou)

“Βρέθηκα σήμερα πρώτη φορά μου σε γυναικείες φυλακές. Αφορμή η πρόσκληση του φορέα Επάνοδος να παρακολουθήσω εκδήλωση με θέμα ‘Η κοινωνική επανένταξη ξεκινά πριν από την αποφυλάκιση’. Αφορμή στάθηκε η λειτουργία εργαστηρίου κοπτικής ραπτικής στις φυλακές για τις κρατούμενες. Έτσι ώστε όταν αυτές οι γυναίκες αποφυλακιστούν με το καλό να έχουν κάποιες δεξιότητες ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην εργασία. Στην ίδια εκδήλωση συνάντησα και τη σπουδαία μας σχεδιάστρια Λουκία, που είχε φέρει και δικά της βραχιολάκια να χαρίσει στις κρατούμενες.
Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις κρατούμενες γρήγορα να γυρίσουν σπίτι τους και να βρουν μια Δεύτερη Ευκαιρία για μια ζωή με φως. Στο δικό μας χέρι είναι να καταργήσουμε το ταμπού και να προσλάβουμε όσοι μπορούμε έναν αποφυλακισμένο άνθρωπο και να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, να στήσει μια νέα υγιή ζωή.
ΥΓ: Την ώρα που ήμουν στο γραφείο του Διευθυντή των φυλακών (ευγενέστατος) χτύπησε η πόρτα και μπήκε η μαγείρισσα της φυλακής (κρατούμενη κι εκείνη) και του έφερε ένα δίσκο με το μεσημεριανό μενού γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο διευθυντής πρέπει να δοκιμάζει πρώτος το φαγητό για λόγους ασφαλείας. (!)
Επίσης στο μενού είχε και κοτόσουπα για τα παιδάκια που ζουν στις φυλακές με τις μαμάδες τους.
Ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα σήμερα. Ευχαριστώ την ΕΠΑΝΟΔΟ για την πρόσκληση” έγραψε η Μαρία Μπακοδήμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ