Η κατάθεση ψυχής του Μάθιου Πέρι στην αυτοβιογραφία του: «Κανονικά έπρεπε να είμαι νεκρός»

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 54 ετών ξαφνικά το Σάββατο (28/10) ο Μάθιου Πέρι. Ο ηθοποιός που έγινε παγκοσμίως γνωστός και αγαπητός μέσα από τον ρόλο του Τσάντλερ στη σειρά “Τα Φιλαράκια” πέθανε «αφού πνίγηκε στο τζακούζι του στο σπίτι», δήλωσαν πηγές στην DailyMail.

Ο Μάθιου Πέρι έζησε μία πολυτάραχη ζωή. Πέρυσι, ο γνωστός ηθοποιός κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα».

Μεταξύ άλλων, στην αυτοβιογραφία του ο Πέρι μίλησε για την μάχη που έδωσε με τον εθισμό. Ο ηθοποιός είχε πάει για αποτοξίνωση 15 φορές και είχε κάνει 14 χειρουργικές επεμβάσεις για να προσπαθήσει να μετριάσει τη βλάβη που προκλήθηκε στο στομάχι του λόγω της χρήσης αλκοόλ και οπιοειδών.

Ο Πιρς Μόργκαν που αποχαιρέτησε τον Πέρι μέσω των social media έγραψε στο Twitter: «Ο σταρ των Friends ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός, αλλά κατά τη δική του παραδοχή, ένας πολύ βασανισμένος τύπος. Η πρόσφατη αυτοβιογραφία του για τη ζωή του που έχει καταστραφεί από τον εθισμό ήταν μια από τις πιο ισχυρές, ειλικρινείς και αποκαλυπτικές που έχω διαβάσει ποτέ. Τόσο θλιβερά νέα».

Στην περιγραφή του βιβλίου αναφέρεται πως: «“Γεια, λέγομαι Μάθιου, αν και ίσως εσείς να με ξέρετε με άλλο όνομα. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Μάτυ. Και κανονικά έπρεπε να είμαι νεκρός”.

Έτσι ξεκινάει η καθηλωτική ιστορία του καταξιωμένου ηθοποιού Μάθιου Πέρι, που μας παίρνει μαζί του στο ταξίδι του από την παιδική του φιλοδοξία για φήμη ως την εξάρτηση και την απεξάρτηση, συστήνοντάς μας, καθ’ οδόν, τον πεντάχρονο Μάθιου, ο οποίος ταξίδευε από το Μόντρεαλ στο Λος Άντζελες, μεταξύ των χωρισμένων γονιών του· τον δεκατετράχρονο Μάθιου, ο οποίος ήταν τενίστας εθνικής εμβέλειας στον Καναδά· και τον εικοσιτετράχρονο Μάθιου, ο οποίος εξασφάλισε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που ήθελαν οι πάντες, στον πιλότο μιας σειράς για την οποία μιλούσαν οι πάντες, και που τότε λεγόταν Φιλαράκια σαν κι εμάς…

Μάθιου Πέρι
Φωτογραφία: Instagram/mattyperry4

Διηγούμενος μια απίθανη ιστορία όπως μόνο ο ίδιος θα μπορούσε, ο Μάθιου Πέρι φέρνει στο προσκήνιο τη διαλυμένη οικογένεια που τον μεγάλωσε, τον πόθο για αναγνώριση που τον έκανε διάσημο, και το κενό μέσα του που δεν μπορούσε να γεμίσει ακόμη κι όταν τα μεγαλύτερα όνειρά του έγιναν πραγματικότητα. Περιγράφει επίσης τη γαλήνη που έχει βρει στη νηφαλιότητα και πώς νιώθει για τη σαρωτική επιτυχία που έχουν γνωρίσει παντού «Τα Φιλαράκια», διηγούμενος ιστορίες για τους συμπρωταγωνιστές του και για άλλα μεγάλα αστέρια που γνώρισε στην πορεία του. Ειλικρινής, συνειδητοποιημένος, και με το μοναδικό του χιούμορ, ο Πέρι εξιστορεί γλαφυρά τη μακρόχρονη πάλη του με τις εξαρτήσεις και τις αιτίες που τις τροφοδοτούσαν, παρά το γεγονός ότι έμοιαζε να έχει κατακτήσει τα πάντα.

Μάθιου Πέρι
Φωτογραφία: Instagram/mattyperry4 – GQ

Το βιβλίο «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα» προλογίζει η Λιζ Κούντροου, συμπρωταγωνίστριά του στα «Φιλαράκια». Είναι μια αξέχαστη αυτοβιογραφία, εξίσου προσωπική όσο και διαφωτιστική – αλλά και ένα χέρι βοήθειας προς οποιονδήποτε παλεύει να κατακτήσει τη νηφαλιότητα. Αδείλιαστα ειλικρινές, συγκινητικό, και ξεκαρδιστικά αστείο, αυτό είναι το βιβλίο που περίμεναν οι θαυμαστές του Πέρι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matthew Perry (@mattyperry4)

Με αφορμή την αυτοβιογραφία του ο Μάθιου Πέρι είχε δώσει συνέντευξη στο «People». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εξήγησε πως όταν πήγε για πρώτη φορά στο κάστινγκ για τα “Φιλαράκια” ήταν 24 ετών και ο εθισμός του στο αλκοόλ είχε μόλις αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια: «Μπορούσα να το χειριστώ, κατά κάποιο τρόπο. Ωστόσο, όταν έφτασα στα 34 μου, είχα πραγματικά μπλέξει σε πολλά προβλήματα.

Όμως υπήρχαν χρόνια που ήμουν νηφάλιος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η 9η σεζόν ήταν η χρονιά, που ήμουν νηφάλιος. Και μαντέψτε ποια σεζόν πήρα υποψηφιότητα για καλύτερος ηθοποιός; Έλεγα: “Αυτό πρέπει να λέει κάτι”».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matthew Perry (@mattyperry4)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ