Η Γάζα διχάζει το Χόλιγουντ

Η Γάζα διχάζει το Χόλιγουντ

 

Ο πόλεμος στη Γάζα διχάζει το Χόλιγουντ που «στρατεύεται» υπέρ ή κατά των δύο αντιμαχόμενων πλευρών με επιστολές και ανακοινώσεις.

Μετά την καταγγελία του ζεύγους Μπαρδέμ-Κρουζ που ανασκευάστηκε μόλις δύο μέρες μετά, ο Γιον Βόιτ κατηγορεί τους δύο ηθοποιούς για αντισημιτισμό. «Το όνομά μου είναι Γιον Βόιτ και είμαι κάτι περισσότερο από θυμωμένος, είμαι θλιμμένος που άνθρωποι σαν την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ μπορούν να υποκινήσουν αντισημιτισμό σε όλον τον κόσμο και αγνοούν τη ζημία που έχουν προκαλέσει».

Ο Γιον Βόιτ αναφέρεται στην πρώτη επιστολή που ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συνυπέγραψε μαζί με τη σύζυγό του, Πενέλοπε Κρουζ, τον σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ και άλλους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους και μουσικούς, στην οποία κατήγγειλε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Προχθές, όμως, η Πενέλοπε Κρουζ έγραψε μία δεύτερη ανακοίνωση στην οποία ξαφνικά δηλώνει… άγνοια της κατάστασης: «Δεν θέλω να παρεξηγηθώ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν είμαι γνώστης της κατάστασης ούτε της πολυπλοκότητάς της. Η μόνη επιθυμία και πρόθεση που με έκανε να υπογράψω αυτό το γράμμα ήταν να έρθει η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα».

Το ίδιο έκανε και ο Χαβιέ Μπαρδέμ, που ακολουθώντας τη σύζυγό του έγραψε πως «το μόνο που ήθελα να κάνω με την υπογραφή μου ήταν να έρθει η ειρήνη».

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ