Η Bette Midler, η Joni Mitchell και ο Berry Gordy τιμήθηκαν από το Kennedy Center

Παρουσία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Joe Biden και της Πρώτης Κυρίας Jill Biden, καθώς και της Αντιπροέδρου Kamala Harris και του συζύγου της Douglas Emhoff, όπως και της Προέδρου του Κονγκρέσου των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, έγινε η 44η Τιμητική Εκδήλωση από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts, όπου τιμήθηκαν για την καλλιτεχνική τους προσφορά στην αμερικάνικη κουλτούρα, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Bette Midler, η συνθέτις και τραγουδίστρια Joni Mitchell, ο ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Motown, συνθέτης, παραγωγός και σκηνοθέτης Berry Gordy, ο δημιουργός της εκπομπής “Saturday Night Live” Lorne Michaels και ο βαρύτονος της όπερας Justino Díaz. Η τελετή απονομής των εν λόγω διακρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στην Washington D.C., θα μεταδοθεί στις 22 Δεκεμβρίου τηλεοπτικά από το δίκτυο CBS και σε streaming από την Paramount+.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Για την Bette Midler μίλησε η γνωστή ηθοποιός Goldie Hawn, η οποία είπε: “Μπορεί να μας κάνει να γελάσουμε και να κλάψουμε ακόμα και την ίδια στιγμή. Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό μιάς καλλιτέχνιδος μεγάλου διαμετρήματος”. Η σταρ του Μπροντγουεϊ Kelli O’Hara τραγούδησε το κομμάτι “Wind Beneath My Wings”, το οποίο η Bette Midler είχε ερμηνεύσει για τις ανάγκες της ταινίας “Beaches” και που ανέβηκε στο Νο.1 του τσαρτ.
Ο ροκ δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Cameron Crowe τίμησε την τραγουδίστρια και συνθέτρια Joni Mitchell, λέγοντας: “Για κάθε διάθεση και κάθε συναισθηματική κατάσταση, όπου μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας, υπάρχει σίγουρα ένα τραγούδι της Joni Mitchell. Η 40χρονη ταλαντούχα τραγουδίστρια Brandi Carlile, τραγούδησε μεταξύ άλλων κομματιών της Mitchell και το “River”.
Ο σπουδαίος συνθέτης και παραγωγός Berry Gordy, που είχε ιδρύσει την θρυλική δισκογραφική εταιρία Motown στο Ντητρόϊτ και με την οποία ανέδειξε δεκάδες κορυφαίους καλλιτέχνες, τιμήθηκε από την live εμφάνιση του Stevie Wonder, ο οποίος τραγούδησε το ανεπανάληπτο “Superstition”.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ