H Fantasia Barrino θα παίξει στο νέο φιλμ “The Color Purple”

H Fantasia ή Fantasia Barrino, όπως είναι το πλήρες όνομά της, γεννημένη το ’84 στην Β. Καρολίνα, τραγουδίστρια και συνθέτης, πρόκειται να είναι η πρωταγωνίστρια στην νέα κινηματογραφική έκδοση του μιούζικαλ “The Color Purple”. Αυτό θα είναι και το ντεμπούτο της στην μεγάλη οθόνη.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

H Fantasia ήταν η νικήτρια στην 3η περίοδο του American Idol το 2004, όπου συμμετείχε και η Jennifer Hudson, η οποία τελείωσε στη… 7η θέση! Μετά την νίκη της, έβγαλε το πρώτο της σινγκλ που ήταν το τραγούδι “I Believe”, το οποίο ανέβηκε στην κορυφή του αμερικάνικου χιτ-παρέιντ. Σχεδόν ταυτόχρονα έβγαλε και το πρώτο της άλμπουμ με γενικό τίτλο “Free Yourself”, το οποίο έγινε πλατινένιο και προσέφερε στην Barrino τρείς υποψηφιότητες για βραβεία Grammy το 2006. Συνολικά από τότε η Fantasia έχει αποσπάσει 12 υποψηφιότητες για Grammy, εκ των οποίων οι τρεις κέρδισαν το βραβείο!

Η νεαρή τραγουδίστρια, που σε μικρή ηλικία είχε δυσάρεστες εμπειρίες, όπως σεξουαλική κακοποίηση, αδικαιολόγητα κακή αντιμετώπιση από τους συμμαθητές στο σχολείο και έκανε και ένα παιδί, είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις για να παίξει τον ρόλο της Celie Harris στο μιούζικαλ “The Color Purple”, που τον είχε παίξει στο Broadway το 2007, λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές.

Το 1985 η Whoopi Goldberg έπαιξε τον ρόλο αυτόν σε μιά δραματική κινηματογραφική έκδοση του έργου, κάτω από την σκηνοθεσία του βραβευμένου με Oscar, Steven Spielberg. Το έργο έχει βραβευθεί με Tony όταν ανέβηκε ως μιούζικαλ στο Broadway και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του 1982 από τον βραβευμένο με Pulitzer συγγραφέα Alice Walker. Η ιστορία αναφέρεται στην δυστυχισμένη ζωή της αφροαμερικάνας Celie Harris, που έζησε στις νότιες πολιτείες της Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην νέα ταινία θα κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο και η τραγουδίστρια d H.E.R. Την σκηνοθεσία θα κάνει ο Blitz Bazawule, που είχε κάνει το “Black Is King” της Beyoncé. Παραγωγοί θα είναι η Oprah Winfrey, που είχε έναν ρόλο στην προηγούμενη έκδοση σε φιλμ του Spielberg, καθώς και ο ίδιος ο Steven Spielberg και ο Quincy Jones. Η πρεμιέρα του έργου έχει οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου του 2023.

Στο πρώτο βίντεο μπορείτε να ακούσετε την Fantasia να τραγουδάει το “Superstition” παρουσία του Stevie Wonder, ο οποίος στο τέλος σηκώθηκε όρθιος για να την χειροκροτήσει…!

Στο δεύτερο βίντεο θα την ακούσετε να τραγουδάει ορισμένα κομμάτια της Aretha Franklin και θα δείτε την Mary J. Blige να χορεύει με την ερμηνεία της!

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ