Η δήλωση του Γιάννη Μόρτζου για το #MeToo που θα συζητηθεί

Στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, στο #MeToo αλλά και στον Πέτρο Φιλιππίδη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ηθοποιός από τη σειρά “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”, Γιάννης Μόρτζος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “ON time”.

“Εγώ αυτό θεωρώ ότι δεν είναι έντιμο. Έπρεπε οι κυρίες αυτές -τις οποίες βεβαίως σέβομαι ως καλλιτέχνιδες- όταν έγινε το συμβάν, την ίδια μέρα να πάνε να το καταγγείλουν” δήλωσε ο ηθοποιός

“Αυτά τα άλλα πριν από 10 χρόνια, πριν από 18 χρόνια, πριν από 22 χρόνια… ή έχει παραγραφεί, αυτά με συγχωρείς πολύ αλλά είναι “τσαρλατανισμοί”” πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μόρτζος για τις καταγγελίες και το #MeToo

Στο σίριαλ “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο” πρωταγωνιστούσε αρχικά ο Πέτρος Φιλιππίδης. Πώς ένιωσες όταν συνελήφθη μετά τις καταγγελίες που έκαναν συναδέλφισσές σου;

Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα και ανταμώσαμε με τον Πέτρο, στις πρώτες σκηνές αγκαλιαζόμασταν και φιλιόμασταν γιατί λέγαμε “είμαστε ομογάλακτοι” (λόγω του Κουν). Από τη στιγμή που άκουσα την πρώτη “φωτοβολίδα” που έσκασε γι’ αυτόν έπεσα από τα σύννεφα.

Ήταν ισχυρό σοκ για εμένα. Έλεγα και ξανάλεγα μέσα μου: ‘Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός που είχε τα πάντα έκανε τέτοια πράγματα’. Όμως η Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει.

Πώς το είδες που συναδέλφισσές σου έπειτα από χρόνια έκαναν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις;

Εγώ αυτό θεωρώ ότι δεν είναι έντιμο.

Έπρεπε οι κυρίες αυτές -τις οποίες βεβαίως σέβομαι ως καλλιτέχνιδες- όταν έγινε το συμβάν, την ίδια μέρα να πάνε να το καταγγείλουν.

Αυτά τα άλλα πριν από 10 χρόνια, πριν από 18 χρόνια, πριν από 22 χρόνια… ή έχει παραγραφεί, αυτά με συγχωρείς πολύ αλλά είναι “τσαρλατανισμοί”. Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα.

Γιάννης Μόρτζος ηθοποιός

Είναι πολύ σκληρό αυτό που λες. Δηλαδή δεν θα έπρεπε έστω και τώρα να αποκαλυφθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές; Πιστεύεις ότι όλο αυτό θα “ξεφουσκώσει”;

Εμένα με βρίσκει αντίθετο όλο αυτό. Έπρεπε να αντιδράσουν αμέσως. Πιστεύω πως όλο αυτό με το #MeToo θα “ξεφουσκώσει”. Ήταν ένας τρόπος εκτόνωσης για να βγουν τα κακά ένστκτα που έχουμε όλοι μέσα μας.

Εσύ έχεις δεχτεί στα νιάτα σου σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο;

Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση όταν ήμουν 22 χρονών, όχι από άνθρωπο του θεάτρου αλλά από έναν διευθυντή τραπέζης στο Παγκράτι. Ήμουν κούκλος τότε. Η αντίδρασή μου ήταν αστραπιαία.

Του είπε: “Αν ήμασταν έξω θα σου έδινα μια κλωτσιά στα α@@@@@@ να τελείωνε η ιστορία”. Στο θέατρο κανείς δεν με ενόχλησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ