Ο «Thor» ανακάλυψε στα 39 του πως κινδυνεύει από Αλτσχάιμερ – Σταματά προσωρινά την υποκριτική

Ο Αυστραλός ηθοποιός Κρις Χέμσγουορθ ανακάλυψε ότι έχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ λόγω κληρονομικών παραγόντων, γεγονός που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να σταματήσει για λίγο την υποκριτική.

Αν και μόλις 39 ετών, ο ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός ως ο «Thor» στην ταινία της Marvel, ανακάλυψε ότι το DNA του έχει ένα διπλό γονίδιο APOE4, που κληρονόμησε από τους γονείς του, και είναι δέκα φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσει μελλοντικά την εκφυλιστική νόσο.

Ο ηθοποιός υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Disney+, «Limitless» και το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τον «μεγαλύτερο φόβο του». Σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, εξήγησε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που αντιμετωπίζει μόλις το 2-3% του πληθυσμού.

«Αν κοιτάξετε την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ, το όφελος των προληπτικών μέτρων είναι ότι επηρεάζει την υπόλοιπη ζωή σας», είπε ο Χέμσγουορθ. «Όλα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ύπνου, του άγχους, της διατροφής, της φυσικής σου κατάστασης και τη γυμναστική. Και πρέπει να εφαρμόζονται με συνέπεια».

Ο ίδιος δήλωσε ότι σκοπεύει, αφού ολοκληρώσει τη διαφημιστική καμπάνια στις ΗΠΑ της νέας του σειράς ντοκιμαντέρ «Limitless», να επιστρέψει στο σπίτι του στην Αυστραλία και να περάσει χρόνο με τη σύζυγό του, Έλσα Πατάκη και τα τρία τους παιδιά, Ίντια, Σάσα και Τρίσταν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ