Γνωστοί Έλληνες φωτογραφήθηκαν σαν πρόσφυγες – ΦΩΤΟ

Η Σία Κοσιώνη, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Νίκος Μουτσινάς, ο Κρατερός Κατσούλης, η Κατερίνα Καραβάτου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Δήμητρης Αλεξάνδρου κα ο Ιβάν Σβιτάιλο, ποζάρουν στο εβδομαδίαιο περιοδικό “Down Town”, ως πρόσφυγες.

Φορώντας σωσίβια, ενώνουν τις φωνές τους με τους χιλιάδες πρόσφυγες που συρρέουν στη χώρα μας και δηλώνουν: «Θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι πρόσφυγες».

Σία Κοσιώνη: «Στηρίζω την καμπάνια Είμαι Κι Εγώ Πρόσφυγας, γιατί θα μπορούσα να είμαι κι εγώ πρόσφυγας, σήμερα ή άλλοτε. Κι απλώς έτυχε να μην είμαι!»

Τάνια Τσανακλίδου: «Τελικά, η Ευρώπη καταπατά τις βασικές αρχές στις οποίες στήριξε τον πολιτισμό της. Κανένα σχολείο!»

Βαγγέλης Γερμανός: «Ελάχιστη φαντασία χρειάζεται για να μπούμε στην θέση των συνανθρώπων μας που θαλασσοπνίγονται προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο!»

Ιβάν Σβιτάιλο: «Η ανθρωπότητα βιώνει μία βαριά κρίση συνείδησης και αυτογνωσίας. Ο άνθρωπος έχει χάσει την ταυτότητά του, τον προσανατολισμό του».

Νίκος Μουτσινάς: «Η αλήθεια είναι μία…Όταν ένας συνάνθρωπος μας βρίσκεται σε ανάγκη οφείλουμε να τον βοηθήσουμε!»

Κατερίνα Παπουτσάκη: “Ενώνω την φωνή μου με την φωνή απελπισίας εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών για αλληλεγγύη, για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι καταστροφικές πολιτικές”.

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Ένας μόνο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο, μπορεί όμως να αλλάξει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου»

Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης: «Όλοι θα μπορούσαμε να έχουμε υπάρξει στην θέση του! Είναι θέμα εποχής, τύχης, ατυχίας και γεωγραφικής προσέγγισης. Η στάση μας όμως είναι θέμα αρχών και παιδείας.»

Πηγή: Down Town

 

Δείτε επίσης:

Άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη – Οι μικροί πρόσφυγες πλένονται κάτω από μία βρύση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ