Γκέλυ Μαυροπούλου: Αποτεφρώθηκε η σορός της – Το μυστήριο με τη διαθήκη της

Με εντολή εισαγγελέα αποτεφρώθηκε την Πέμπτη στη Ριτσώνα η σορός της Γκέλυς Μαυροπούλου και έτσι το θρίλερ για την κηδεία της πήρε τέλος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, αν και ο νόμος δεν επέτρεπε την αποτέφρωσή της λόγω μη εύρεσης κανενός συγγενούς, τελικά με τη δική του υπογραφή ο εισαγγελέας αποδέχτηκε την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου πέθανε σε ηλικία 89 ετών τη Δευτέρα το μεσημέρι. Έφυγε από τη ζωή μόνη και ξεχασμένη σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς κανέναν συγγενή. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΕΗ παρέλαβε τη σορό της σπουδαίας ηθοποιού και ξεκίνησε τη διαδικασία της αποτέφρωσής της.

Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει με τη διαθήκη και την περιουσία της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε στα αρμόδια όργανα μια γυναίκα η οποία, έχοντας στα χέρια της μια χειρόγραφη διαθήκη (πολλών ετών πίσω) της ηθοποιού, ισχυρίστηκε ότι είναι η νόμιμη κληρονόμος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο διαμέρισμα της ηθοποιού στην πλατεία Αμερικής βρίσκονταν σημαντικά κειμήλια τόσο της ίδιας όσο και ολόκληρης της θεατρικής οικογένειας από την οποία καταγόταν.

Κοστούμια από θεατρικά έργα, βυζαντινές εικόνες, έπιπλα εποχής του 19ου αιώνα καθώς και κοστούμια της μητέρας της Μαρίκας Κρεββατά κοσμούσαν το σπίτι της. Μετά τον θάνατό της, τα κλειδιά του διαμερίσματος παρέλαβε η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, ενώ το αγαπημένο της σκυλάκι βρίσκεται πλέον στα χέρια της κομμώτριας και γειτόνισσας της ηθοποιού, για την οποία η Γκέλυ Μαυροπούλου έτρεφε αμέριστη αγάπη.

σχολίασε κι εσύ