Γκάρι Όλντμαν: Είμαστε όλοι υποκριτές

Γκάρι Όλντμαν: Είμαστε όλοι υποκριτές

Υπάρχει μια μακρά παράδοση στις συνεντεύξεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς στο αμερικανικό «Playboy». Συνεντεύξεις διεισδυτικές, αιχμηρές, δείγματα σοβαρής δημοσιογραφίας. Ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν κοσμήσει τις σελίδες του συναντάς τα ονόματα του Μικελάντζελο Αντονιόνι, του Γκορ Βιντάλ, του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Χθες, ο ηθοποιός Γκάρι Όλντμαν άνοιξε την καρδιά του στον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Χότσμαν. Και είπε πράγματα που «δεν λέγονται» στο Χόλιγουντ: «Η πολιτική ορθότητα είναι μια μαλ… και μισή. Αλήθεια, μάθε να δέχεσαι ένα αστείο».

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς είχε πολλά να πει και για έναν μεγάλο «εξόριστο» της βιομηχανίας, τον Μελ Γκίμπσον – καθώς και για τα θεωρούμενα ως αντισημιτικά σχόλια που έκανε σε κατάσταση αλκοολικού σοκ: «Ηταν μεθυσμένος κι είπε κάποια πράγματα, αλλά όλοι τα έχουμε ξεστομίσει. Είμαστε όλοι γαμ… υποκριτές. Δηλαδή ο αστυνομικός που τον συνέλαβε δεν έχει πει ποτέ τη λέξη νέγρος ή γαμ… Εβραίος; Είμαι κτηνωδώς ειλικρινής αυτή τη στιγμή. Με ενοχλεί η υποκρισία».

‘Ολα αυτά σε μια εποχή που το «κίνημα» της πολιτικής ορθότητας (που, αν και είχε χαθεί πριν από κάτι χρόνια, επέστρεψε δυναμικά υποβοηθούμενο από την οικονομική κρίση και έχει πλέον γιγαντωθεί) είναι έτοιμο να δικάσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις «αρχές» του μέσω του, παντοδύναμου στις ΗΠΑ, Διαδικτύου. Απτόητος όμως, ο Ολντμαν προέβη σε υπεράσπιση του ηθοποιού Αλεκ Μπόλντουιν που πρόσφατα επιτέθηκε σε έναν παπαράτσι (ο οποίος του την είχε στημένη έξω από το σπίτι του) αποκαλώντας τον «αδερφή», για να οδηγηθεί στη συνέχεια στα δικαστήρια για «ομοφοβική επίθεση»: «Ο άνθρωπος είχε μόλις βγει από το σπίτι του, τσαντισμένος με τους παπαράτσι που δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί, και αποκάλεσε έναν εξ αυτών “αδερφή”. Δεν βλέπω κάτι το επιλήψιμο. Φυσικά και δεν είμαι ρατσιστής, αλλά η κατάσταση αγγίζει το γελοίο. Και στα περσινά Οσκαρ, αν δεν ψήφιζες το “12 Χρόνια Σκλάβος”, σε θεωρούσαν αυτόματα ρατσιστή!».

Φυσικά, ξεκινώντας από τα Οσκαρ, ο ‘Ολντμαν αναφέρθηκε και στις Χρυσές Σφαίρες: «Δεν σημαίνει τίποτα μια Χρυσή Σφαίρα, απολύτως τίποτα. Είναι μια σαχλή εκδήλωση. Στην ουσία πρόκειται για μια παρέα ενενήντα μηδενικών». Κάποια στιγμή ο ηθοποιός ένιωσε πως το είχε παρακάνει. «Μου ξέφυγαν πολλά, έγινα “κακός”» είπε στον δημοσιογράφο, ο οποίος για να αλλάξει κλίμα ζήτησε τη γνώμη του για τον νέο Πάπα. «Γαμ… τον κι αυτόν!» απάντησε στα καπάκια!

Ο Όλντμαν επίσης στάθηκε επικριτικός απέναντι στο μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς του: «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου στο “Σιντ και Νάνσι”, δεν νομίζω πως ήμουν κατάλληλος για τον ρόλο. Οποτε το πετυχαίνω στην τηλεόραση εκνευρίζομαι. Ούτε στο “Τεντώστε τ’ αφτιά σας” μου αρέσω. Στις ταινίες της σειράς “Μπάτμαν” ή στα “Χάρι Πότερ” έκανα απλώς τη δουλειά μου. Αλλά δεν θα μπορούσα να δω “Tο Πέμπτο Στοιχείο”, δεν θα το άντεχα. Συνειδητοποιείς μεγαλώνοντας πως δεν κάνεις κάτι σπουδαίο, πως αυτοί οι ρόλοι δεν είναι η ζωή σου. Είναι η δουλειά μου. Εχω υποχρεώσεις, παιδιά, όλους τους προβληματισμούς που μπορεί να φανταστεί κάποιος που μας διαβάζει αυτή τη στιγμή. Στ’ αλήθεια, ξεχνώ πως είμαι ηθοποιός, μέχρι που κάποιος μου το θυμίζει».

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ