Γιώργος Μαργαρίτης: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι “Κελί 33”

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στη συνέντευξή του στο “Ενώπιος Ενωπίω” και στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στο τραγούδι “Κελί 33” και αποκάλυψε ότι δεν είχε γραφτεί για εκείνον.

«Το τραγούδι “Κελί 33” πήγε πρώτα στον Στράτο Διονυσίου. Είχε όμως τελειώσει ο δίσκος “Ο λαός τραγούδι θέλει”, που έγραφε με τον Τάκη Σούκα. Θα έμπαινε εκεί το τραγούδι. Τελικά ο Στράτος λέει τότε “Άσ’ το, θα το πούμε του χρόνου”. Τότε είπε ο δημιουργός του τραγουδιού, ο Γιώργος Μάμμος είπε “όχι τώρα θέλω. Θα πάω να βρω τον άλλο”, εννοώντας εμένα» αποκάλυψε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Και συνέχισε: «Εγώ ήμουν τότε στο στούντιο με τον Χρήστο Νικολόπουλο και γράφαμε “Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”. Μόλις μας το έφεραν το τραγούδι και το ακούσαμε είπαμε “εδώ είμαστε”».

Το μπεγλέρι και η… κατάσχεση

«Το τραγούδι “Το Καλύτερο Μπεγλέρι” μου το έφερε στην Κηφισιά ο Πέτρος Βαγιόπουλος και ήθελε να το βάλει στον δίσκο του Γιάννη Λογοθέτη. Μόλις το άκουσα, ρώτησα ποιος παίζει και μου είπαν “ο Μανώλης Καραντίνης”. Τότε του λέω το τραγούδι αυτό κατάσχεται» αποκάλυψε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ