Γιώργος Χρανιώτης: Τα χυδαία σχόλια για τον θάνατο της μικρής Όλγας που τον εξόργισαν

Οργισμένος είναι ο Γιώργος Χρανιώτης με τα ρατσιστικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στα social media για την 8χρονη Όλγα που έχασε τη ζωή της πριν από λίγες ημέρες στο Κερατσίνι.

Ο ηθοποιός διαβάζοντας τα σχόλια που αφορούσαν στην καταγωγή του 8χρονου παιδιού έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram:

“Το «γυφτάκι» γι΄αυτούς που δε γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, δεν είναι σακί με πατάτες, δεν είναι άψυχη κούκλα, δεν είναι τσουβάλι με κοπριά. Το «γυφτάκι» είναι άνθρωπος, ο συγκεκριμένος 8χρονος άνθρωπος που ζει και αναπνέει.

Και δυστυχώς γι΄ αυτόν αλλά κυρίως για εσάς που προσπερνούσατε και κλωτσούσατε – ένας άνθρωπος, ένα μικρό κοριτσάκι που αν το παίρνατε στην αγκαλιά σας και του προσφέρατε τις πρώτες βοήθειες θα μπορούσε να αναπνέει ακόμα. Ντροπή σας και ντροπή μας γι’ αυτόν τον κόσμο που συνεχίζουμε να ζούμε. Αν και δεν νομίζω ότι αυτό το πράγμα λέγεται ζωή” έγραψε ο Γιώργος Χρανιώτης, με πολλούς να σπεύδουν να την αναπαράγουν.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, περιγράφοντας όλα όσα μπορεί να σκεφτόταν η 8χρονη την ώρα που ξεψυχούσε και όλα όσα μπορεί να έλεγαν εκείνοι που έπρεπε να την προστατεύσουν, αλλά  αδιαφόρησαν.

Η ανάρτηση που έκανε ο Αύγουστος Κορτώ

“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Πρώτα, φοβήθηκα. Τρόμος, πανικός! Παγιδεύτηκα!
Ο φόβος είναι αόρατος.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Έπειτα, πόνεσα. Πόνος φριχτός, στο στήθος, στα πλευρά!
Ο πόνος είναι αόρατος.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Ύστερα, δεν μπορούσα να ανασάνω. Πνίξιμο, πνίξιμο, αέρα!
Η ανάσα είναι αόρατη.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Ώρα πολλή με προσπερνούσαν: “Γυφτάκι, γυφτάκι, γυφτάκι”.
Στο τέλος, πέθανα.
Τουλάχιστον, τέλος ο πόνος, ο φόβος. Τέλος η πνοή.
Ο θάνατος είναι αόρατος.
Εγώ;
Εγώ, νομίζω, δεν θα προσπερνούσα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ