Γιώργος Αμούτζας: Αποκαλύπτει πώς έχασε τον ρόλο στις Άγριες Μέλισσες λόγω της δυσλεξίας

O Γιώργος Αμούτζας, ο τηλεοπτικός “Νικηφόρος” στη σειρά” Σασμός” ήταν καλεσμένος του Θέμη Γεωργαντά στο After Dark. Μεταξύ άλλων, ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε για τις “Άγριες Μέλισσες“, στην οποία παραλίγο να τον βλέπαμε.

“Έκανα τέσσερις οντισιόν για τη δεύτερη σεζόν στις «Άγριες Μέλισσες». Κάποια στιγμή φτάσαμε να είμαι με το στυλό στο χέρι, έτοιμος να υπογράψω. Εκεί λοιπόν γυρίσαμε έναν πιλότο. Ο πιλότος αυτός γυρίστηκε σε 7 σελίδες άγνωστο κείμενο. Αυτό με έφερε σε μια διπλάσια δυσκολία πάνω σε άγνωστο κείμενο. Η δυσλεξία δυσκολεύει έναν ηθοποιό στην ανάγνωση ενός άγνωστου κειμένου. Στο άγνωστο κείμενο ακόμα δυσκολεύομαι πολύ. Και έχασα αυτόν τον ρόλο όταν έφτασα να γυρίσουμε τον πιλότο” τόνισε ο Γιώργος Αμούτζας.

“Δεν καταδικάζω τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, που είναι ένας από τους πιο πετυχημένους στη χώρα μας.  Κατάφερε ο κ. Χαρίτος μέσα από τη σκηνοθεσία στις Άγριες Μέλισσες να αλλάξει τελείως τα δεδομένα στην Ελλάδα πάνω στη μυθοπλασία. Δουλεύει με αυτόν τον τρόπο, προφανώς για να δει την άμεση διαθεσιμότητα ενός ηθοποιού μέσα σε ένα πολύ πιεσμένο χρόνο που ορίζει το καθημερινό, καθώς μπορεί να τύχει να έχεις φτάσεις στο γύρισμα για να κάνεις μια σκηνή, να έχει γίνει ένα λάθος και να σου πουν τελικά θα κάνουμε άλλη. Είναι κάτι που μπορεί και να συμβεί. Εμένα μέχρι στιγμής δεν μου συνέβη ποτέ και δεν μου δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα το γεγονός ότι αν ένας άλλος ηθοποιός χρειάζεται για να διαβάσει δύο σελίδες και να τις μάθει απ’ έξω ένα λεπτό, εγώ χρειάζομαι πέντε” σημείωσε ο πρωταγωνιστής του “Σασμού”.

“Δεν μπήκαμε ποτέ στην συζήτηση για τη δυσλεξία. Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ ή να κατηγορήσω το σύστημα. Και εν τέλει ο ηθοποιός που πήρε τον ρόλο ήταν εξαιρετικός”, εξήγησε ο Γιώργος Αμούτζας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ