Γιάννης Βογιατζής: Ο λόγος που δεν ήθελε να τραγουδήσει το “σ’αγαπώ σ’ όλες τις γλώσσες”

Μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες, που έχει τραγουδήσει ο Γιάννης Βογιατζής, είναι το “σ’αγαπώ σ‘ όλες τις γλώσσες”. Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” δεν ήθελε να το πει.

“Αυτό το τραγούδι ήταν για τις ανάγκες της ταινίας, εγώ δεν θα τραγουδούσα τέτοιο κομμάτι. Είπα τότε “για την ταινία θα το πεις”. Γι’ αυτό και δεν ήταν καλά γραμμένο. Σε ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη πήγα με τη γυναίκα μου και υπήρχε μια κινέζα σερβιτόρα και της έλεγα “τσε τσα κο” και τη ρώτησα αν μιλάει ελληνικά και μου λέει στα ελληνικά το σ’ αγαπώ είναι “ουάι ινί”. Άλλα ντ’ άλλα ήταν ο στίχος… και μου το ζητάγανε “τσε τσα κό”” είπε ο Γιάννης Βογιατζής.

“Στον Σπάρτακο οφείλω τα πάντα, μέγας μαέστρος, ήμουν τραγουδιστής ορχήστρας και κάναμε μια μπάντα. Στη Λέσχη των Αμερικάνων αξιωματικών είπα ένα τραγούδι με θράσος το “because off you”. Ήξερα πέντε λέξεις και με φωνάξανε και μου δώσανε συγχαρητήρια, εγώ νόμιζα ότι θα έτρωγα ξύλο. Το 1959 στο πρώτο φεστιβάλ ο Σπάρτακος ήθελε να τραγουδήσω το “Εσένα” και μου το είπε ο Δημήτρης Χορν που ήταν στην επιτροπή. Επέμενε ο Σπάρτακος και μου είπε “στον Σπάρτακο πρέπει να του βγάζεις το καπέλο γιατί αλλιώς δεν θα το τραγουδούσες” πρόσθεσε.

Η αποκάλυψη του Μεταξόπουλου για το “Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά” και το στριπτίζ

“Από τα 67 χρόνια που χορεύω τα περισσότερα ήταν με τον Γιάννη Βογιατζή, σε θέατρα και σε κέντρα. Αυτό που μας έκανε γνωστούς ήταν ότι κάναμε κωμικά νούμερα στο κέντρο. Είναι η εποχή που ο Γιάννης είπε το “Αδέλφια μου, αλήτες πουλιά” και μπήκαμε σε ένα κοστούμι και ο Γιάννης έκανε τον εαυτό του και εγώ έκανα τον Βοσκόπουλο. Το γέλιο ήταν ότι μετά κάναμε στριπτίζ και βγάζαμε σιγά σιγά τα ρούχα” ανέφερε ο Φώτης Μεταξόπουλος.

“Την ώρα που γδυνόμαστε κατέβαζα το φερμουάρ από παντελόνι και έβγαζε ο Βογιατζής το χέρι του έξω και καταλαβαίνετε τι γινόταν. Επίσης κάναμε τις αδελφές Μπρόγερ, και ένα από τα ωραιότερα ήταν ο Αντώνιος με την Κλεοπάτρα με τη Μαρινέλλα στο Παγκόσμιο. Πήγαμε Αυστραλία. Μεγάλη επιτυχία. Ο Γιάννης επί δεκαετίες ήταν το πρώτο όνομα στη διασκέδαση. Όταν γυρίσαμε με πάντρεψε και γίναμε και κουμπάροι” σημείωσε.

“Δεν ξέρει κανένας ότι ο Φώτης Μεταξόπουλος είχε φανταστική φωνή και ήταν ο μόνος χορευτής που έχουμε κάνει ντουέτο στη δισκογραφία στο οι “Μόρτες” του Μουζάκη” σχολίασε με την σειρά του ο Γιάννης Βογιατζής και συμπλήρωσε “Ο Φώτης ήταν μεγάλη υπόθεση, ήταν χορογράφος, χορευτής, σκηνοθέτης”.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.