Γιάννης Βαρδής: «Ο πατέρας μου ήθελε να φύγει νωρίτερα από ότι έφυγε»

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” ο Γιάννης Βαρδής. O τραγουδιστής μίλησε μεταξύ άλλων για την απώλεια του πατέρα του, αλλά και για τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Αντώνη Βαρδή για πασίγνωστους καλλιτέχνες.

Σε σχέση με τα νέα καλλιτεχνικά του σχέδια ο Γιάννης Βαρδής είπε αρχικά πως “επιτέλους μετά από 2 χρόνια θα κάνω συναυλίες μόνος μου και κάποιες μαζί με τον Γιώργο Λιανό. Ετοιμάζω μία επανεκτέλεση ενός καλοκαιρινού κομματιού, που είχε πριν 19 χρόνια και ένα τραγούδι με την φωνή του πάτερα μου”.

Στην συνέχεια, ο τραγουδιστής ανέφερε ότι “για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα να είναι παιδί ενός μεγάλου καλλιτέχνη. Είναι πως το εκλαμβάνει ο καθένας. Ο πατέρας μου ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του κάτι τεράστιο. Εγώ θεωρώ πλεονέκτημα ότι ήμουν γιος του Αντώνη Βαρδή. Ο πατέρας μου με πήρε στην εταιρεία του και μου άνοιξε όλες τις πόρτες”.

Σχετικά με τα όσα πέρασε ο πατέρας του λίγο πριν φύγει από την ζωή ο Γιάννης Βαρδής εξομολογήθηκε ότι “ήταν δύσκολο το τέλος, ειδικά μετά την επέμβαση. Οι πρώτοι μήνες ήταν καλοί. Είχε αρχίσει να δυναμώνει και να φτιάχνει η ψυχολογία του. Προσπαθούσα να τον βοηθήσω όσο μπορώ. Έφυγε τον Σεπτέμβριο του 2014. Από τον Δεκέμβριο του 2013 και μετά τα πράγματα αγρίεψαν. Ο πατέρας μου δεν ήξερε πως είχε βγάλει για δεύτερη φορά όγκο στο κεφάλι, τού είχαμε πει πως έχει πάθει μία λοίμωξη. Πιστεύω πως ο πατέρας μου ήθελε να «φύγει» νωρίτερα από ότι έφυγε. Έβλεπα το ύφος του. Προς το τέλος, είχε παραλύσει δεν μπορούσε να μιλήσει, καταλάβαινες πως είχε χάσει τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του».

Και συμπλήρωσε: “Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν φίλοι του και το απέδειξαν μέσα στον χρόνο, διπλά. Ο Γιώργος Νταλάρας από τότε που έφυγε ο πατέρας μου δεν σταμάτησε να με παίρνει τηλέφωνο. Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο”.

Αναφορικά με τα όσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μετά τον θάνατο του Αντώνη Βαρδή, εκμυστηρεύτηκε: “Μου φάνηκε βουνό. Δεν περίμενα πως μετά τον θάνατο του πάτερα θα έχω να διαχειριστώ δύσκολα πράγματα. Μου πήρε αρκετό χρόνο για να μπορέσω να καταλάβω πως δεν θα δω ξανά τον πάτερα μου. Ό,τι έγινε μετά το θάνατο του πάτερα μου ήταν ένα μεγάλο μάθημα ενηλικίωσης. Πιστεύω πως μου το χρωστούσε ο πατέρας μου. Δεν περιμένεις κάποιος που τον αγαπάει και είναι σύντροφος του να διεκδικεί πράγματα από τα ίδια του τα παιδιά. Ήταν όλα ξεκαθαρισμένα πριν τον θάνατο του πάτερα μου και η κυρία που κινήθηκε εναντίον μας γνώριζε, είναι άγριο».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ακυκλοφόρητα τραγούδια του πατέρα του, ο Γιάννης Βαρδής αποκάλυψε: «Υπάρχουν πολλά τραγούδια, έχω βρει έως τώρα εκατό. Τριάντα από αυτά είναι έτοιμα με την φωνή μου και άλλα 70 στα αρχεία του που πρέπει να βρουν τον παραλήπτη τους. Θέλω να υπάρχει ο πατέρας μου ενεργός στον χώρο, ακόμα και αν έχει φύγει. Τα τραγούδια που άφησε ο πατέρας μου πρέπει να κυκλοφορήσουν. Για αυτό τα έγραψε. Σε κάποια από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια, υπάρχει δίπλα και το όνομα του καλλιτέχνη. Υπάρχουν ακυκλοφόρητα τραγούδια του πάτερα μου για τον Ρέμο, τον Βέρτη, την Ζήνα και την Θεοδωρίδου, είναι καλλιτέχνες που αγαπούσε».

Για την δικαστική διαμάχη με την Πάολα, ο Γιάννης Βαρδής είπε: “Είναι σε αναμονή. Είχε γίνει λάθος από τη δική μας πλευρά και ο δικαστής δεν μπορούσε να δικάσει. Ξανακάμε καινούργια αγωγή. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει. Ο λόγος που κινήθηκα νομικά είναι γιατί, θέλω να προστατέψω το όνομα του και να βάλω τα όρια μου. Είχα συνεργαστεί υπέροχα με την Πάολα το 2016, δεν έχω επικοινωνήσει μαζί της. Δεν έχει να κάνει με την Πάολα η δικαστική διαμάχη, έχει να κάνει με τον δημιουργό του τραγουδιού”.

“Από τότε που έγινα μπαμπάς, άλλαξε όλη μου η κοσμοθεωρία. Πριν «φύγει» ο πατέρας μου δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου να κάνει οικογένεια. Αν είχα γνωρίσει νωρίτερα την γυναίκα μου, θα είχα κάνει πιο μικρός οικογένεια. Υπάρχουν στιγμές που στα παιδιά μου βλέπω τον πάτερα μου, ο γιος μου του μοιάζει περισσότερο φυσιογνωμικά”, κατέληξε ο Γιάννης Βαρδής .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ