Γιάννης Τσιμιτσέλης: Πρωταγωνιστής σε διεθνή παραγωγή – Το δοκιμαστικό και το… instagram

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία της Hallmark «Love’s Greek to me» και περιγράφει στη Realnews πώς έφτασε να συμμετέχει σε μια διεθνή παραγωγή. Ολα ξεκίνησαν όταν ο casting director τον είδε στο Instagram και μίλησε με το βρετανικό πρακτορείο που συνεργάζεται.

«Εκανα δοκιμαστικό και με πήραν. Επειδή έκανα τα γυρίσματα της ταινίας μου τότε “Κουραμπιέδες από χιόνι”, ήταν δύσκολο να τα συνδυάσω. Είχα την ευτυχή συγκυρία, όμως, να έχω ένα κενό, γιατί είναι μεν χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά είχε και μερικά ανοιξιάτικα κομμάτια και είχαμε σταματήσει τα γυρίσματα για περίπου 25 ημέρες περιμένοντας την άνοιξη. Επεσε, λοιπόν, ακριβώς πάνω στο κενό. Αν ερχόταν οποιαδήποτε άλλη στιγμή, έχοντας θέατρο, δεν θα μπορούσα να το κάνω». Μαζί με την Τόρι Ντεβίτο είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, καθώς η ιστορία αφορά δύο νέους από τη Βοστώνη που αποφασίζουν να μείνουν στη Σαντορίνη.

«Το αγόρι είναι Έλληνας και η οικογένειά του έχει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο νησί. Πηγαίνουν στη Σαντορίνη για να βρεθούν με τη μητέρα του πρωταγωνιστή και σιγά-σιγά αρχίζουν να θέλουν να μείνουν εκεί. Η μητέρα θέλει να έχει από κοντά τον γιο της, ως κλασική Ελληνίδα μάνα… Ενώ λοιπόν ετοιμάζονται να παντρευτούν, ο κλοιός αρχίζει να γίνεται ασφυκτικός γύρω από την κοπέλα, που δεν έχει συνηθίσει το ελληνικό ταμπεραμέντο. Τον αγαπάει, όμως, και έτσι δημιουργούνται διάφορα θέματα, μέχρι να καταλήξουν να παντρευτούν», αποκαλύπτει ο ηθοποιός.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί, όπως η Μαρίνα Σίρτις, η οποία έπαιζε σε όλες τις ταινίες του «Star Trek». «Ο Dimitri Gripari είναι Ελληνας, αλλά έχει μεγαλώσει στην Αγγλία. Ολοι οι Ελληνες που ήρθαν ήταν από πρακτορείο της Αγγλίας. Ο Ανδρέας Καρράς παίζει και στην Κύπρο, ενώ η Μαρία Μαραγκού παίζει σε κάποιες σειρές και στην Ελλάδα», συμπληρώνει ο Γ. Τσιμιτσέλης.

«Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη σε πολλούς τομείς», λέει. «Δεν θέλω να υποτιμήσω την Ελλάδα, γιατί δεν της λείπει η τεχνογνωσία, αλλά της λείπουν τα χρήματα για να υλοποιήσει τις ιδέες που υπάρχουν. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε εκείνο το συνεργείο είχε πολλούς ανθρώπους για την ίδια δουλειά, οπότε γίνονταν πιο γρήγορα όλα, πιο αυτοματοποιημένα. Κατά τα άλλα, ειλικρινά, δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα. Αν μια ελληνική εταιρεία παραγωγής είχε το μπάτζετ που είχε το “Love’s Greek to me” θα μπορούμε να κάνει μια εξίσου ωραία ταινία.

Στην Ελλάδα, με το ελάχιστο έχουμε συνηθίσει να κάνουμε πολλά. Ολες οι ελληνικές παραγωγές που βλέπω είναι πολύ ανώτερες σε σχέση με το κόστος. Ως παραγωγός ταινιών, παρατηρούσα πολλές λεπτομέρειες και προσπαθούσα να αντιγράψω. Πολλά από εκείνα που μου άρεσαν ήταν καθαρά θέμα κόστους. Το ότι στο συμβόλαιό μου είχα ένα τροχόσπιτο ατομικό για να ξεκουράζομαι στο διάλειμμα, αυτό δεν μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα. Στη δική μου ταινία, που βγαίνει τα Χριστούγεννα, είχα νοικιάσει ένα τροχόσπιτο για τους ηθοποιούς μόνο για κάποιες ημέρες. Δεν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά για όλες τις ημέρες».

«Είμαι Έλληνας, πίνω φραπέ, δεν γίνεται να μη φοράω γυαλιά»

Τα γυρίσματα του «Love’s Greek to me» έγιναν στη Βουλγαρία και στη Σαντορίνη κυρίως. «Γενικότερα υπήρχε πολλή ασπρίλα, πολύ άσπρο πράγμα. Πόνεσαν τα μάτια μου δηλαδή στη Σαντορίνη… Δεν γλιτώνεις από πουθενά, ο σκηνοθέτης επέμενε να μη φοράω γυαλιά και του απαντούσα: “Εγώ είμαι Ελληνας, είμαι στην Ελλάδα, πίνω φραπέ, δεν γίνεται να μη φοράω γυαλιά”. Σιγά μην το κατάλαβε, από Καναδά είναι ο άνθρωπος, άλλη φιλοσοφία και άλλη ιδιοσυγκρασία», λέει χαριτολογώντας ο ηθοποιός και συνεχίζει: «Γενικότερα, υπάρχει ένα χάσμα κουλτούρας. Είμαστε αλλιώς εδώ. Είμαστε περισσότερο μπαρουτοκαπνισμένοι. Μου έλεγε, για παράδειγμα, η Τόρι Ντεβίτο ότι έκανε το “Chicago Med”, μια επιτυχία στην Αμερική, και ότι γύρισαν σε έξι χρόνια 70 επεισόδια. Και απάντησα ότι και εγώ ήμουν στο “Ελα στη θέση μου” και κάναμε σε πέντε χρόνια 984 επεισόδια… Αν δεν υπήρχε το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, ούτε μια παραγωγή δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα. Δεν εκτίμησαν ξαφνικά τις ομορφιές της Ελλάδας, έρχονται γιατί παίρνουν χρήματα από το ΕΚΟΜΕ – και μιλάμε για πολλά χρήματα. Από την άλλη, καλά κάνουν και μαγκιά τους, διαφημίζουν και τη χώρα μας. Η προβολή που έγινε με τη Hallmark ήταν και συνεχίζει να είναι τεράστια. Την πρώτη προβολή, στις 10 Ιουνίου, την είδαν πάνω από 3 εκατομμύρια θεατές».

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη ελληνική ταινία έρχεται από τα χέρια του Γ. Τσιμιτσέλη στις 14 Δεκεμβρίου. «Είμαστε στο μοντάζ, γυρίστηκε όπως την ήθελα εγώ τουλάχιστον. Οπως τη φαντάστηκα», λέει ο ηθοποιός, ο οποίος παράλληλα θα συμμετάσχει στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Ο πρώτος από εμάς», μαζί με τους Μάριο Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου και Σπύρο Χατζηαγγελάκη. «Είναι καλογυρισμένη και έχω ενθουσιαστεί γιατί δέσαμε πολύ η εξάδα. Οταν ξέρεις ότι έχεις να πας για γύρισμα και χαίρεσαι, σημαίνει ότι κάτι γίνεται καλά, ότι περνάς καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ