Γιάννης Μποσταντζόγλου: Πώς από το πόλο του Παναθηναϊκού και την οικοδομή, βρέθηκε στο θεατρικό σανίδι

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω», βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, παρέα με την σύζυγό του Δήμητρα Παπαδήμα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, μεταξύ άλλων εξήγησε πως βρέθηκε στο θεατρικό σανίδι, ενώ είχε ασχοληθεί τόσο με την οικοδομή όσο και τον αθλητισμό όντας πολίστας του Παναθηναϊκού.

«Εντελώς τυχαία. Είμαι λίγο αλεξιπτωτιστής στον χώρο. Υπήρξα πολύ κακός μαθητής. Μάλιστα παράτησα το σχολείο στην Πέμπτη δημοτικού κι αφού είχα μείνει και δύο χρονιές. Ήμουν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Μια φορά θυμάμαι είχα μείνει σε 13 μαθήματα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια εξήγησε πώς ασχολήθηκε τελικά με το θέατρο: «Λόγω ότι είχαμε πολλές επιρροές από τον μπαμπά μου λόγω των γνωριμιών που είχε. Με αυτούς μεγάλωσα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τι μπορεί να βγει;  Τώρα στα γεράματα ασχολούμαι με την συγγραφή. Διαβάζω από το πρωί μέχρι το βράδυ», πρόσθεσε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι: «Είχα πάει να γίνω μπετατζής με δίπλωμα, που λένε, στη σχολή «Δωξιάδη». Εργολάβος. Το πρώτο τρίμηνο ήμουν του 20. Μετά βαρέθηκα. Τα παράτησα. Έχω δουλέψει σε πολλές δουλειές. Στα μπετά, σε οικοδομές…».

«Όταν ήμουν μικρός η μαμά μου είχε σχέσεις με τους «κουνικούς» (σ.σ: των ανθρώπων του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν) και μου έλεγε “Γιαννάκη έχω ανάγκη από ένα μικρό παιδάκι, έρχεσαι να βοηθήσεις;” Κι έλεγα “Ναι ναι μαμά, έρχομαι”. Αλλά μετά δίσταζα κι έκανα πίσω. Αλλά μετά, βλέποντας παραστάσεις παρασύρθηκα. Ξεκίνησα στον Κουν και μετά συνέχισα στη σχολή «Κατσέλη» γιατί με κακοέδιωξαν λόγω ότι έπαιξα σε μια ταινία του Κακογιάννη.»

Ήμουν πολίστας στον Παναθηναϊκό

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, μίλησε και για την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, καθώς ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού στο πόλο.

«Γύρω στο 1970′. Ήταν στα… σπάργανα του επαγγελματικού. Ήμουν στον Παναθηναϊκό. Ήμασταν μονίμως τρίτοι και είχε έρθει ένας προπονητής, ο οποίος είχε βγάλει τους έφηβους Γιουγκοσλάβους παγκόσμιους πρωταθλητές. Ήταν η εποχή που έπαιρνε συνεχώς το πρωτάθλημα ο Εθνικός και μας κέρδιζαν με δυσκολία με ένα γκολ. Μετά, για κάποιο λόγο δεν είχαν πληρώσει τον προπονητή μας και έφυγε και έτσι αρχίσαμε να πέφτουμε συνεχώς από την τρίτη θέση και κάτω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ