Γιάννης Αϊβάζης: Η πιο σοφή απόφαση ήταν να εμβολιαστώ

Ο Γιάννης Αϊβάζης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό.

Τι δήλωσε ο Γιάννης Αϊβάζης για την μάχη του με τον κορονοϊό

“Από εκεί που νομίζεις ότι είσαι άτρωτος κι ότι έχεις ξεμπερδέψει, ξαφνικά βρίσκεσαι στο χείλος του γκρεμού και παλεύεις για να αναπνεύσεις” , είπε ο γνωστός ηθοποιός για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της νόσου.

“Μόνο οξυγόνο”, ήταν η απάντηση του, τονίζοντας το πόσο απαραίτητο ήταν το οξυγόνο στην κατάσταση του. Αν και εμβολιασμένος, είπε χαρακτηριστικά “η πιο σοφή απόφαση που έχω πάρει ήταν να εμβολιαστώ”, εξηγώντας ότι, “ήξερα ότι το εμβόλιο σαφώς και δε σε προστατεύει τόσο από τον ιό, απλά σε προστατεύει να το περάσεις πιο ελαφριά”.

Επτά μέρες χρειάστηκε να μείνει ο ηθοποιός στο νοσοκομείο και ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως “το πιο συγκλονιστικό πράγμα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, ειδικά όταν νοσεί, είναι το να ακούει ένα συνάνθρωπό του να χαιρετάει τους δικούς του και να τους λέει ‘δεν ξέρω αν θα σας ξανά δω’ “.

“Ξέρουμε ότι έχουμε καλούς γιατρούς…από την άλλη όμως ξέρουμε ότι τα νοσοκομεία μας έχουν προβλήματα από τους αποστάτες μέχρι τους αξονικούς”, είπε και πρόσθεσε ότι “κανείς δεν σώζεται μόνος του”. Ένας άνθρωπος που ήταν δίπλα μου και μιλάγαμε, μέσα σε δυο ώρες ήταν τόσο κρίσιμη η κατάσταση του και χρειάστηκε να τον διασωληνώσουν”,εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων.

“Ουσία έχει η ζωή, ανά πάσα στιγμή, αν δεν προσέξουμε, ακόμα και οι εμβολιασμένοι, μπορούμε να βρεθούμε στο χείλος της ζωής και του θανάτου”, τόνισε ο Γιάννης Αϊβάζης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι “ακόμα παλεύω για να αναπνεύσω καλά”.

Η σύζυγός του, Μαρία Κορινθίου και η κόρη τους, νόσησαν ευτυχώς ελαφριά και οι δύο, καθώς το ιικό φορτίο του ήταν τόσο υψηλό. Να σημειωθεί ότι η ηθοποιός είναι εμβολιασμένη.

Το μήνυμα που στέλνει ο ηθοποιός μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε είναι: “Να ενημερωνόμαστε σωστά και να μην εκβιάζουμε τον κόσμο”, επισημαίνοντας ότι, προτεραιότητα έχει η υγεία μας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ