Γιάννα Τερζή: «Δεν μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου, όπως πριν» – Συγκλονίζει για την περιπέτεια υγείας της

Συγκλονίζει γι’ άλλη μια φορά η Γιάννα Τερζή, η οποία μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε, αλλά και για τα συναισθήματα που της προκάλεσαν οι αντιδράσεις των γύρω της για την περιπέτεια υγείας της.

«Ένας όγκος στον νωτιαίο μυελό, ο οποίος αφού αφαιρέθηκε, με άφησε με μια βλάβη στο σώμα μου από τη μέση και κάτω», εκμυστηρεύεται, μεταξύ άλλων η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία μίλησε μέσω βίντεο σε ημερίδα του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία».

Αρχικά, η Γιάννα Τερζή εξομολογείται πως «ως γυναίκα γεννημένη στην Ελλάδα είχα εκπαιδευτεί να αισθάνομαι ντροπή για διάφορα πράγματα. Αλλά δεν περίμενα ότι στα 40 μου, πριν από 3 χρόνια θα έρθει να προστεθεί στη λίστα ακόμη ένα. Ένας όγκος στον νωτιαίο μυελό, ο οποίος αφού αφαιρέθηκε, με άφησε με μια βλάβη στο σώμα μου από τη μέση και κάτω. Στην ουσία να μην μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου, όσο τα αισθανόμουν πριν».

Περιγράφει στη συνέχεια: «Αυτό, εκτός από την ταλαιπωρία και την περιπέτεια που πέρασα, μέχρι να σηκωθώ ξανά από το αμαξίδιο, μέχρι να μπορώ να περπατήσω, με έκανε να αισθάνομαι μια ντροπή και να το μοιραστώ, αλλά και για να ξαναγυρίσω στη δουλειά μου, στη σκηνή, όπου πρέπει να σταθώ, με τα πόδια μου και να φορέσω ψηλότερα παπούτσια και όχι αθλητικά, το οποίο δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να ξανακάνω».

«Η ντροπή και η προκατάληψη γύρω απ’ αυτό ερχόταν σε συνεργασία με αυτό που αισθάνομαι μέσα μου και με αυτό που αντιμετώπιζα από τους γύρω μου. Η φράση “μια χαρά φαίνεσαι, δεν έχεις τίποτα”, με έκανε να κλείνομαι ακόμα περισσότερο και να αισθάνομαι περισσότερο ντροπή γι’ αυτό που πέρασα, ενώ είχα περάσει έναν Γολγοθά», υπογράμμισε η γνωστή τραγουδίστρια.

«Θεωρώ ότι η βλάβη που παθαίνει κάποιος στο σώμα του, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή, για να μην περνάει και να γίνεται αναπηρία, που είναι η διακοπή στην πρόσβαση σε αυτά που έχουν όλοι οι υπόλοιποι, που δεν έχουν την ίδια βλάβη με εσένα. Και να παρέχεται στους ασθενείς ή στους πρώην ασθενείς όλη η βοήθεια του κόσμου και από την οικογένεια, και την κοινωνία και το εργασιακό περιβάλλον, για να μπορεί να επιστρέψει κάποιος στη δουλειά του και να αισθάνεται σιγουριά και όχι ανασφάλεια. Και να αντιμετωπίζεται ως ίσος ξανά, ασχέτως με το τι έχει περάσει δύο μήνες πριν, δυο χρόνια πριν ή συνεχίζει να περνάει. Να αισθάνεται ξανά δημιουργικός και να μπορεί να απολαμβάνει τη δουλειά του, όσο την απολάμβανε και πριν από την ασθένεια», πρόσθεσε η Γιάννη Τερζή στη συγκλονιστική της εξομολόγηση», ανέφερε η Γιάννα Τερζή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ