Φανή Χαλκιά: Προτιμώ να κοιμάμαι σε παγκάκι για πάντα

Καλεσμένη στην εκπομπή του Τάσου Ιορδανίδη ήταν σήμερα η αθλήτρια και Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά. Μεταξύ άλλων η Φανή Χαλκιά στη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού.

«Σίγουρα στον αθλητισμό, σε όλα τα αθλήματα, βλέπεις το αποτέλεσμα. Τη προσπάθεια για το αποτέλεσμα δεν τη βλέπεις. Αυτό το ξέρει ο κάθε αθλητής ξεχωριστά, είτε είναι σε ομάδα, είτε είναι σε ένα ατομικό άθλημα. Αν μου έλεγες “Σου δίνω τα πάντα, ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, για να το ξεκινήσεις από την αρχή” θα σου έλεγα “Όχι ποτέ. Προτιμώ να κοιμάμαι σε παγκάκι για πάντα”» είπε αρχικά η Φανή Χαλκιά.

«Το 80% είναι το «Θέλω», το πόσο θέλω, από κει για μένα ξεκινάει. Έχω δει ανθρώπους να είναι ταλεντάρες και να μην το θέλουν πολύ και άλλους να είναι μέτριοι και να το θέλουν πολύ. Και αυτοί που το θέλουν πολύ να ξεπερνάνε κατά πολύ τις ταλεντάρες και πραγματικά το «Θέλω», να είναι «Θέλω». Υπάρχει το «Θέλω» και το «Νομίζω ότι το θέλω», είναι χαοτική η απόσταση.

Οι γονείς τώρα, νομίζω ότι αυτό το «Θέλω» μόνο να το παρατηρούν μπορούν και να το στηρίζουν σε ότι θέλει να κάνει. Γιατί αν θέλει ο γονέας να κάνει αθλητισμό ή πρωταθλητισμό και το παιδί δεν θέλει, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει. Εάν τώρα θέλει το παιδί και είναι γεννημένο για να κάνει αθλητισμό η πρωταθλητισμό και ο γονιός δεν θέλει, πάλι θα κάνει το παιδί, δεν υπάρχει περίπτωση» πρόσθεσε.

«Εμένα ο γιος μου είναι πολύ μικρός. Τον έβαλα να τρέξουμε μια φορά, πήγα να κάνουμε στίβο, που παίζουνε τώρα, τελειώνει προπόνηση και μου λέει ο Πέτρος «Μαμά νομίζω ότι δεν μου αρέσει να έρχομαι εδώ, κουράζομαι πάρα πολύ» και του λέω «Οκ», δεν το πήγα ξανά ποτέ. Μία φορά μου το ζήτησε, του λέω «Όχι δεν χρειάζεται, είσαι μικρός ακόμα». Γιατί αν δεν επιμείνει και στο μυαλό του μέσα να το θέλει πολύ, πάλι θα πάει και θα σταματήσει. Άρα δεν έχει κανένα νόημα» εξήγησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ