Επιστρέφουν οι θρυλικοί Lynyrd Skynyrd – BINTEO

Επιστρέφει με νέο τραγούδι στα μουσικά δρώμενα το θρυλικό συγκρότημα των Lynyrd Skynyrd, έπειτα από περίπου οκτώ χρόνια. Το «Last of the Street Survivors» είναι διαθέσιμο για δωρεάν streaming ή downloading για μία εβδομάδα. Το συγκρότημα το παρουσίασε μέσω των social media, καθώς τα μέλη του βρίσκονται σε εκούσια απομόνωση λόγω κορονοϊού. «Όπως υποσχεθήκαμε, εδώ είναι ένα μικρό δώρο από τη δική μας οικογένεια των Skynyrd προς τη δική σας.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους που το έκαναν αυτό εφικτό. Stay safe and God bless» έγραψαν στη σελίδα τους στο Facebook.

Το τραγούδι έχει άμεση αναφορά στην ιστορία του συγκροτήματος, την καριέρα και τα μέλη τους που σκοτώθηκαν στην αεροπορική τραγωδία το 1977. Το τραγούδι – το οποίο έχει τον ίδιο τίτλο με την επωνυμία της αποχαιρετιστήριας τουρνέ του συγκροτήματος – έγραψε ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της μπάντας Γκάρι Ρόζινγκτον μαζί με τον τραγουδιστή Τζονι Βαν Ζαντ, τον κιθαρίστα RΡίκι Μεντλοκ και τον τραγουδοποιό Τομ Χάμπριτζ.

Η τελευταία φορά που οι Lynyrd Skynyrd κυκλοφόρησαν τραγούδι ήταν τον Αύγουστο του 2012, με το 14ο άλμπουμ τους σε στούντιο, το «Last of a Dyin’ Breed». Πάντως, τα τελευταία χρόνια έλεγαν ότι δουλεύουν υλικό για ένα 15ο – και πιθανά – τελευταίο άλμπουμ.

Το συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει το 1977 το πέμπτο του άλμπουμ το “Street Survivors”. Τρεις ημέρες μετά την κυκλοφορία του, το συγκρότημα βρισκόταν στο ιδιωτικό του αεροσκάφος μεταβαίνοντας από το Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνας στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα όταν το αεροπλάνο ξέμεινε από καύσιμα και συνετρίβη. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο Ρόνι Βαν Ζαντ, ο Στιβ Γκέινς, η Κέισι Γκέινς μέλος των Honkettes, ο βοηθός του μάνατζερ τους Ντιν Κιλπάτρικ, ο πιλότος Γουόλτερ ΜακΚρίρι και ο δεύτερος πιλότος Ουίλιαμ Γκρέι. Τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. Μετά το δυστύχημα, οι πωλήσεις του “Street Survivors” ανέβηκαν κατακόρυφα με αποτέλεσμα να βραβευθεί ως πλατινένιο. Τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος αποφάσισαν να μην συνεχίσουν το όνομα των Lynyrd Skynyrd με τους επιζήσαντες να σχηματίζουν διάφορα άλλα συγκροτήματα, μεταξύ αυτών τους Rossington-Collins Band. Ωστόσο, το 1987 οι κιθαρίστες Γκάρι Ρόζινγκτον, Εντ Κινγκ και Ράνταλ Χολ, ο μπασίστας Λέον Γουίλκινσον, ο ντράμερ Άρτιμους Πάιλ και ο κιμπορτίστας Μπίλι Πάουελ επανενώθηκαν μόνο για μια trbute περιοδεία για τα δέκα χρονιά από το δυστύχημα με τραγουδιστή τον μικρό αδελφό του Ρόνι Βαν Ζαντ Τζόνι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ