Ένα σπάνιο κλικ από το γαμήλιο πάρτι της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου

Ένα ασπρόμαυρο “κλικ” με την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο, ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης στον λογαριασμό του στο instagram, με τον οποίο μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Στη φωτογραφία είναι η Τζένη Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο στο γαμήλιο πάρτι που διοργανώνουν στο διαμέρισμά τους στα Ιλίσια μετά το μυστήριο του γάμου στις 5 Αυγούστου του 1968 στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Το ζευγάρι κατεβαίνει μαζί από το σπίτι και με την συνοδεία από βιολιά και νταούλια και αγαπημένους φίλους και συγγενείς κατευθύνεται με τα πόδια στην εκκλησία.

Η νύφη με ένα υπέροχο μίνι νυφικό και λευκά λουλούδια στα μαλλιά, βιώνει την απόλυτη ευτυχία δίπλα στον μεγάλο έρωτα της ζωής της και τον άνθρωπο που θα σφραγίσει την μετέπειτα προσωπική και καλλιτεχνική πορεία της. Στην γιορτή που ακολουθεί μετά το μυστήριο στην βεράντα του σπιτιού, ανάμεσα στους καλεσμένους παρευρίσκονται και οι Φιλοποίμενας Φίνος (αριστερά) και Γιάννης Δαλιανίδης (κέντρο).

Καρέζη:Ένα πλάσμα κυριολεκτικά “φτιαγμένο από θεατρικό σανίδι”.

Ακριβώς πίσω από τον σκηνοθέτη διακρίνεται ο σημαντικός σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Καρύδης με τον οποίο η αγαπημένη ηθοποιός θα συνεργαστεί από το 1965 και για τα επόμενα έξι χρόνια όταν εκείνος θα αναλάβει τα σκηνικά και κοστούμια σε έντεκα θεατρικές παραστάσεις της. Ο Φίνος και ο Γιάννης Δαλιανίδης αποτελούν δύο πρόσωπα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην μακρόχρονη και επιτυχημένη κινηματογραφική διαδρομή της.

Η πρώτη εμφάνιση στο σινεμά θα γίνει στην “Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο” της Φίνος Φιλμ και η αρχή μιας σειράς δυνατών ερμηνειών στο πανί όπου θα ξεδιπλώσει μοναδικά τόσο το δραματικό όσο και το κωμικό στοιχείο της. Ο Γιάννης Δαλιανίδης είναι ο άνθρωπος που θα διακρίνει το πηγαίο κωμικό ταλέντο που διαθέτει και θα της δώσει τον πρώτο ουσιαστικά κωμικό κιν/φικό ρόλο στο “Τρελοκόριτσο” το 1958 εκτινάσσοντας την δημοτικότητά της στην κορυφή.

Όσα λόγια και να ειπωθούν κάθε φορά είναι λίγα για να περιγράψουν την σπουδαία αυτή εργάτρια της υποκριτικής και το απίστευτο πάθος για την τέχνη που επέλεξε από τα νεανικά της χρόνια και υπηρέτησε με σπάνιο ήθος, σεβασμό και απαράμιλλο επαγγελματισμό. Ένα πλάσμα κυριολεκτικά “φτιαγμένο από θεατρικό σανίδι”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ