Ένα ντοκιμαντέρ για τον μπαμπά Ντε Νίρο

Ένα ντοκιμαντέρ για τον μπαμπά Ντε Νίρο

Μια αθέατη περίοδο της ζωής του φωτίζει τώρα ο Ρόμπερτ ντε Νίρο – που πάντα φρόντιζε να περιφρουρεί τον ιδιωτικό βίο του – με αφορμή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον πατέρα του. Στο «Υπενθυμίζοντας τον καλλιτέχνη Ρόμπερτ ντε Νίρο τον πρεσβύτερο», ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός αναφέρεται στα παιδικά χρόνια του και τη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος υπήρξε εμβληματικός ζωγράφος της εποχής του.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Ιούνιο στις ΗΠΑ από το δίκτυο HBO – που ήταν και συμπαραγωγός -, ενώ στην επίσημη προβολή του στο Φεστιβάλ Σάντανς (απ’ όπου και η φωτογραφία με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να μιλάει σε δημοσιογράφους) έτυχε θερμής υποδοχής, ενθουσιασμού και έκπληξης. Χάρη στο ντοκιμαντέρ έγινε ευρύτερα γνωστό πως ο πατέρας του ηθοποιού ήταν από τους σημαντικούς μεταπολεμικούς εικαστικούς της Νέας Υόρκης, καθιερωμένος, επιτυχημένος, με φήμη που ισάξια των Τζάκσον Πόλοκ, Λι Κράσνερ και άλλων.

Η ραγδαία επιτυχημένη πορεία του οφείλεται στην Πέγκι Γκούγκενχαϊμ η οποία είχε φιλοξενήσει έργα του καλλιτέχνη στην εκκίνησή του, στην περίφημη γκαλερί της στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Tα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ