Έλβις Πρίσλεϊ: Δείτε πόσο πουλήθηκε σε δημοπρασία το γούνινο παλτό του

Γούνινο παλτό του Έλβις Πρίσλεϊ πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son, στο Ντιβάιζις, στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι 128.000 δολαρίων σε Αμερικανό συλλέκτη.

Η εκτιμώμενη τιμή του οίκου δημοπρασιών για το παλτό από μινκ γούνα και δέρμα ήταν 10.000 έως 15.000 δολάρια.

Το είδωλο της ροκ εντ ρολ φορούσε το κατά παραγγελία παλτό τη χρονιά του θανάτου του το 1977. Το ένδυμα δόθηκε στον Μάικ Άλντεν, αδερφό της Τζίντζερ Άλντεν, αρραβωνιαστικιάς του Έλβις και στη συνέχεια χαρίστηκε σε διοργανωτές κλήρωσης και το κέρδισε μία χήρα, μητέρα τεσσάρων παιδιών το 2006.

Σε δημοσίευμα εκείνης της περιόδου που συνοδευόταν από φωτογραφία της με το μινκ παλτό η νικήτρια, Μέρι Χιλ ανέφερε ότι η μουσική του Έλβις τη βοήθησε να επιβιώσει σε δύσκολες στιγμές, όταν έχασε τον σύζυγό της και έπρεπε να μεγαλώσει μόνη τα παιδιά της.

«Για μένα περικλείει τη γοητεία του Βέγκας της δεκαετίας του 1970, ο Έλβις με ένα παλτό μινκ» είπε ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Άντριου Όλντριτζ στο Bloomberg News.

Άλλα αντικείμενα του Έλβις Πρίσλεϊ που πουλήθηκαν στη δημοπρασία στις 5 Αυγούστου ήταν ένα περιδέραιο με αλυσίδα και ρουμπίνια, ένα δαχτυλίδι σε σχήμα κουκουβάγιας από ζαφείρι και ζώνες ασφαλείας από το σπορ MGA αυτοκίνητο του 1960.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ