Elvis Presley: Πόσο πουλήθηκε μια από τις θρυλικές στολές που φορούσε

Ο Elvis Presley καθιέρωσε την εικόνα του στο αποκορύφωμα της καριέρας του, με αυτές τις θρυλικές ολόσωμες στολές-φόρμες που φορούσε, που αποτέλεσαν και ένα είδος trademark για τον καλλιτέχνη.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Όλες οι στολές του απαιτούσαν πολλή δουλειά για να γίνουν και βέβαια κόστιζαν ένα σωρό λεφτά.

Elvis Presley

Πρόσφατα πουλήθηκε σε δημοπρασία μία εξ αυτών μαζί με την κάπα της!
Και συγκεκριμένα εκείνη που είχε φορέσει στην πρώτη από τις τέσσερις συναυλίες που είχε δώσει το 1972 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και που φιγουράρει και στο εξώφυλλο του αντίστοιχου live δίσκου του που κυκλοφόρησε μετέπειτα και ο οποίος έγινε τρεις φορές πλατινένιος.
Οι εμφανίσεις εκείνες ήταν οι μοναδικές που είχε κάνει ο Έλβις Πρίσλεϊ στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Η εν λόγω στολή είχε σχεδιαστεί από τον Bill Belew, είχε διατηρηθεί για περισσότερα από τριάντα χρόνια σε ιδιωτική συλλογή και πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία έναντι του ποσού των $1.012.500 δολαρίων. Το jumpsuit αυτό του Elvis είναι ένα από τα πιο πολυ-φωτογραφημένα κοστούμια του κορυφαίου καλλιτέχνη.
Elvis Presley

Τα άλλα αντικείμενα του Elvis Presley που πουλήθηκαν

Αλλά αντικείμενα του Elvis Presley που πουλήθηκαν σε δημοπρασία πρόσφατα είναι ένα κράνος μοτοσυκλέτας που φορούσε στην ταινία “Viva Las Vegas”, το οποίο πουλήθηκε προς $23.750 δολάρια, ένα tuxedo που φορούσε στην ταινία “Frankie & Johnny”, που πουλήθηκε προς $75.000 δολάρια και ένα ζευγάρι μπότες που είχε φορέσει πάνω στη σκηνή προς $28.750 δολάρια.
Elvis Presley

Ακόμη, μερικές παρτιτούρες από το τηλεοπτικό σόου του 1968 “Elvis Presley’s Comeback Special” που πουλήθηκε προς $15.000 δολάρια, μία ηλεκτρική ξυριστική μηχανή δική του, που πουλήθηκε προς $3.000 δολάρια και μία custom made ζώνη με τον αετό, που είχε φτιάξει ο Mike McGregor, που πουλήθηκε προς $25.000 δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ