Ελένη Φιλίνη: Μου είπε εν ψυχρώ “αν δεν έρθεις μαζί μου, δεν θα πάρεις τον ρόλο”

Η Ελένη Φιλίνη σε συνέντευξή στην στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, «Ανοιχτά» αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo και τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν στον χώρο του θεάτρου και περιέγραψε περιστατικά με παρενοχλήσεις που βίωση η ίδια.

“Παρενοχλήσεις είχα δεχθεί. Είχα χάσει δουλειές στα πρώτα μου βήματα. Και πόλεμο βίωσα γιατί δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι πάρα πολλά. Μπορεί να σου πάρει άλλος την δουλειά επειδή έχει το μέσο. Έχω ζήσει πολλά τέτοια, η κακοποιητική συμπεριφορά πολυπρόσωπη. Τέτοια έχω ζήσει… Άστο καλύτερα” ανέφερε.

“Αγριάδα πολλές φορές, τις έχασα αυτές τις δουλειές. Ήμουν παιδάκι, σε μια από αυτές αγρίεψα. Σε μια ταινία ήταν σαφές, εν ψυχρώ. Ήμουν 19 ετών, ήμουν στη δραματική σχολή. Δεν ήταν σκηνοθέτης ήταν διευθυντής παραγωγής. Δεν ήξερα τις διαβαθμίσεις της εξουσίας τότε, ήμουν στραβάδι. Και μου λέει εν ψυχρώ “αν δεν έρθεις μαζί μου, δεν θα πάρεις τον ρόλο”. Ήμουν παιδί τότε” περιέγραψε η ηθοποιός.

“Κόλλησα, δεν σκέφτηκα να πάω στον σκηνοθέτη και έχασα τον ρόλο” συμπλήρωσε.

Για τις καταγγελίες είπε “εγώ δεν το γνώριζα. Είχα ακούσει και παλαιότερα, πολύ πριν από εμάς για μια πάρα κουλτουριάρικη ποιοτική σχολή, δραματική που το ξέρουμε όλοι στον χώρο… Είναι τα μυστικά του χώρου, ας πούμε, που ο δάσκαλος ήταν με πολλούς μαθητές του, εξανάγκαζε τα παιδιά και έχουμε ακούσει τέτοια πάρα πολλά”.

“Μπορεί να ήταν πολύ σπουδαίοι ηθοποιοί κάποιοι, αλλά για κάποια παιδιά είχαμε ακούσει ακόμα και για βιασμούς. Δηλαδή τα ακούσαμε αυτά, τα οποία βέβαια όλα έχουν σβηστεί. Μα τα ξέρουμε για διάφορους σκηνοθέτες και μιλάμε για αγόρια” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Σοκάρομαι με αυτά που ακούμε” υπογράμμισε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ