Εκλογές ΗΠΑ: Οι διάσημοι που ψήφισαν για πρώτη φορά – ΦΩΤΟ

Τη σημασία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν έχουν επισημάνει πολλοί διάσημοι που έσπευσαν να ψηφίσουν αλλά και παράλληλα να προτρέψουν τους ακολούθους τους να τους μιμηθούν και να μην βαρεθούν να ρίξουν την ψήφο τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και αρκετοί αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου που ψήφισαν για πρώτη φορά, είτε επειδή το αμελούσαν αν και ζουν χρόνια στις ΗΠΑ είτε γιατί μόλις πήραν την αμερικανική υπηκοότητα και μαζί απέκτησαν δικαίωμα ψήφου, αφού έχουν γεννηθεί εκτός της χώρας, όπως για παράδειγμα ο Ράιαν Ρέινολντς ή η ιδρύτρια και παραγωγός ταινιών Τόσκα Μασκ.

Σελένα Γκόμεζ

Η 28χρονη τραγουδίστρια ανέβασε στο instagram φωτογραφίες της από τη στιγμή που συμπληρώνει την επιστολική της ψήφο την περασμένη εβδομάδα. “Δεν ντρέπομαι να το πω, αυτή ήταν η πρώτη μου φορά” είχε πει σε εκπομπή του Buzzfeed. Όπως επεσήμανε, στο παρελθόν δεν αισθανόταν ότι η ψήφος της μετρούσε. Αλλά αυτήν τη χρονιά η οπτική της στο θέμα άλλαξε. “Κάθε ψήφος μετρά” είπε.

Ράιαν Ρέινολντς

Ο ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βανκούβερ του Καναδά. Όμως , αποκάλυψε στα social media ότι ψήφισε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Το επιβεβαίωσε με μια φωτογραφία του στο Instagram μαζί με τη σύζυγό του Μπλέικ Λάιβλι: “Αυτή είναι η πρώτη μου φορά που ψηφίζω στην Αμερική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου Μπλέικ που έκανε την πρώτη μου φορά τόσο τρυφερή και αξιαγάπητη. Φοβόμουν πολύ στην αρχή, μετά ενθουσιάστηκα και τώρα είμαι λίγο κουρασμένος, αλλά περήφανος” αστειεύτηκε ο Χολιγουντιανός αστέρας. Και η Μπλέικ Λάιβλι τον “πείραξε” για την πρώτη του φορά γράφοντας: “Ήταν η πρώτη φορά του Ράιαν. Ήταν φοβισμένος όπως είναι κατανοητό. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, δηλαδή πολύ γρήγορα. Δάκρυσε, υποκρίθηκα ότι δάκρυσα κι εγώ. Και μετά τηλεφώνησε σε όλους τους φίλους του #voteearly.” Το 2016 ο Ρέινολντς είχε ευχηθεί να ψήφιζε τότε. Από το 2018, σύμφωνα με τους ΝΥΤ έχει διπλή υπηκοότητα.

Σνουπ Ντογκ

Ο ράπερ ανακοίνωσε τον Ιούνιο το σχέδιό του να ψηφίσει για πρώτη φορά εφέτος. “Για πολλά χρόνια μου είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι δεν μπορούσα να ψηφίσω επειδή είχα ποινικό μητρώο” είπε ο Σνουπ Ντογκ που έχει καταδικαστεί στα χρόνια του σχολείου για οπλοκατοχή και ναρκωτικά, αν και από τότε το μητρώο του έχει “καθαρίσει”.

Κέλσι Μπαλερίνι

Η σταρ της Country μουσικής ανακοίνωσε στους ακολούθους της στο Instagram ότι θα ψήφιζε για πρώτη φορά αν και παραδέχτηκε ότι δεν ήταν και ιδιαίτερα περήφανη γι’ αυτό: “ντρέπομαι αλλά ειλικρινά, αυτή είναιη πρώτη φορά που ψηφίζω. Δεν είμαι περήφανη γι’ αυτό αλλά η αφέλειά μου με κρατούσε προστατευμένη σε όλη την ενήλικη ζωή μου. Αλλά, αφού άκουσα και έμαθα, συνειδητοποίησα ότι είναι υποχρέωση και προνόμιο να χρησιμοποιούμε τις φωνές μας για να εγκαθιδρύσουμε αυτό που ως ανθρώπινα όντα με παλλόμενες καρδιές θέλουμε να δούμε σ’ αυτήν τη χώρα όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τους φίλους, τους γείτονες, τους αγνώστους και τις επόμενες γενιές” έγραψε μεταξύ άλλων η νεαρή σταρ.

Τζάνα Κράμερ και Μάικ Κόσιν

Το ζευγάρι επίσης ανακοίνωσε ότι ψηφίζει για πρώτη φορά με μία selfie όπου φορούν και οι δύο μάσκες. Η Κράμερ είπε ότι άρχισε να αισθάνεται διαφορετικά για την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Tαν Φρανς

Ο σταρ του “Queer Eye” έγινε Αμερικανός πολίτης τον περασμένο Ιούνιο και υποσχέθηκε πως θα κάνει εγγραφή για να ψηφίσει ώστε να είναι μέρος “της αλλαγής που εύχομαι να δω στο έθνος μας”.

Tyler the Creator

Ο 29χρονος ράπερ ανακοίνωσε στο Twitter την απόφασή του να ψηφίσει για πρώτη φορά: “Είδα το φως” είπε στους ακολούθους του και τους προέτρεψε να ψηφίσουν.

Κόμπι Σμόλντερς

Η ηθοποιός ενημέρωσε τους θαυμαστές της ότι ψήφισε. Γεννημένη στον Καναδά έγινε Αμερικανίδα πολίτης τον Σεπτέμβριο και αρχές Οκτωβρίου ανέβασε selfie με στίκερ “I voted”.

Γκρεγκ Σούλκιν

Ο 28χρονος Βρετανός ηθοποιός επιβεβαίωσε ότι το 2020 θα είναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσει ως Αμερικανός πολίτης σημειώνοντας παράλληλα τη σημασία της εφετινής εκλογικής μάχης γράφοντας “πόσο σημαντική εκλογή να έχει φωνή. Κάνε τη δική σου να αξίζει. Πήγαινε ψήφισε”.

Κάνιε Γουέστ

Ο 43χρονος ράπερ και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος ενάντια στον Τραμπ και τον Μπάιντεν, ενώ σε συνέντευξή του στο Forbes λίγο μετά την ανακοίνωση της εκστρατείας του, είπε ότι καταχωρίστηκε να ψηφίσει στο Γουαϊόμινγκ και πως αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που θα ψήφιζε. Ο Γουέστ δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο και των 50 πολιτειών καθώς ανακοίνωσε αργά την υποψηφιότητά του και έχασε τις προθεσμίες σε αρκετές από αυτές.

Τζον Όλιβερ

Ο παρουσιαστής του ΗΒΟ Τζον Όλιβερ ομολόγησε την παραμονή της ημέρας των εκλογών ότι ψήφισε για πρώτη φορά. Γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έγινε Αμερικανός πολίτης τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε αυτή ήταν η πρώτη φορά που μπορούσε να ψηφίσει.

Τόσκα Μασκ

Η αδελφή του Έλον Μασκ, κινηματογραφίστρια, παραγωγός ταινιών και ιδρύτρια της Passionflix ανακοίνωσε με περηφάνια ότι ψήφισε για πρώτη φορά ενώ στο πλευρό της ήταν και η διάσημη μητέρα της, διαιτολόγος, μοντέλο και ακτιβίστρια, Μάγιε Μασκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ