Δημήτρης Κόκοτας: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του – «Θα αποφασίσει η ομάδα που τον παρακολουθεί την επόμενη κίνηση»

Για 12η μέρα παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» ο Δημήτρης Κόκοτας. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο τραγουδιστής υπέστη καρδιακή ανακοπή το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου, κατά την διάρκεια των προβών του με την Τραϊάνα Ανανία για το J2US.

Σήμερα (9/4) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα.

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Αυτή την στιγμή γίνεται απεικονιστικός έλεγχος, εργαστηριακός έλεγχος και η ομάδα σιγά σιγά θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις. Έχουν γίνει δύο απόπειρες αποσωλήνωσης, προς το παρόν δεν θα γίνει, αυτές τις μέρες, μία τρίτη. Θα τελειώσει ο έλεγχος και θα αποφασίσει η ομάδα που τον παρακολουθεί την επόμενη κίνηση».

Επίσης, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι: «Ο κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός, ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, γι’ αυτό λοιπόν δεν υπάρχει γενικός κανόνας για όλους τους ασθενείς της Μονάδας. Ανάλογα με το ιστορικό και την κλινική εξέταση παίρνονται οι αποφάσεις από την ομάδα που τον παρακολουθεί».

«Υπάρχει ένα όριο διασωλήνωσης και όταν αυτό το όριο ξεπεραστεί ή είναι οριακό υπάρχει το επόμενο στάδιο, υπάρχουν πρωτόκολλα. Οι ημέρες διασωλήνωσης περίπου είναι συγκεκριμένες για όλους, από εκεί και πέρα όταν φτάσουμε στο όριο υπάρχουν τα επόμενα βήματα. Μέχρι 12-14 ημέρες , υπάρχουν ασθενείς που έχουν πάει και 17 ημέρες», εξήγησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ