Δημήτρης Καπουράνης: Είμαι Αλβανός για την Ελλάδα και Έλληνας για τους Αλβανούς

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη ήταν σήμερα (4/3) καλεσμένος ο Δημήτρης Καπουράνης. Ο ηθοποιός κατά την διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για την αντιμετώπιση που έχει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αλβανία.

«Είναι διαβαλκανικό το ζήτημα και το κύριο πρόβλημα είναι το πώς ένα παιδί διαχειρίζεται αυτή τη διττότητα της ταυτότητας. Το ότι ταυτόχρονα είμαι δύο πράγματα. Είμαι Αλβανός για την Ελλάδα και Έλληνας για τους Αλβανούς. Ταυτόχρονα είμαι δύο πράγματα και αυτή η διττότητα μπορεί να είναι πολύ χαοτική για ένα παιδί, διότι νιώθει ότι είναι λίγο παντού», εξήγησε ο Δημήτρης Καπουράνης.

Στη συνέχεια είπε: «Και δεν υπάρχει η αποδοχή κοινωνικά, του ότι είσαι και τα δύο μαζί, είσαι κάτι άλλο, είσαι κάτι ενδιάμεσο. Στην Αλβανία εισπράττω το ίδιο πράγμα, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Ας μην το πάμε στο άκρο του, δηλαδή δεν έχω βιώσει οξύ ρατσισμό. Οι άνθρωποι θέλουμε να καταλαβαίνουμε ακριβώς ποιον έχουμε απέναντί μας, έχουμε την τάση να θέλουμε να το κάνουμε συγκεκριμένο.

Όταν αυτό δεν μπορούμε κάπως να το προσδιορίσουμε, αυτό προκαλεί αδυναμία στις σχέσεις των ανθρώπων. Εγώ πολύ συχνά ένιωθα ότι υπάρχει μία δυσκολία στην επικοινωνία, υπάρχει κάπως ένα φράγμα και αυτό δεν καταλάβαινα ακριβώς γιατί συμβαίνει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ