Δημήτρης Αποστόλου: Το γκέι φιλί στην “Τούρτα της Μαμάς” θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, όχι να γίνει θέμα

Το Twitter αποθέωσε το γκέι φιλί που αντάλλαξαν οι πρωταγωνιστές στο προχθεσινό επεισόδιο της σειράς “Η Τούρτα της Μαμάς”. Ο Δημήτρης Αποστόλου, ο οποίος είναι ο ένας από τους δημιουργούς της σειράς (σ.σ. ο άλλος είναι ο Αλέξανδρος Ρήγας”, μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου για τη συγκεκριμένη σκηνή, αλλά και για τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης.

“Καταρχήν είναι δυσάρεστο που αυτό το θέμα μας απασχολεί ακόμα. Δηλαδή, η αγάπη, ο ενθουσιασμός, η χαρά, θα έπρεπε να είναι μια ιστορία που δεν αφορά κανέναν. Να είναι όλοι οι άνθρωποι όπως ακριβώς το λέει η ψυχούλα τους. Το 2021 ορισμένα πράγματα στην προχωρημένη ανθρωπότητα είναι λυμένα”, είπε ο γνωστός σεναριογράφος και πρόσθεσε:

Ζούμε σε δύσκολες εποχές όπου η αγάπη γενικώς αντιμετωπίζεται με μια δυσανεξία. Αυτή λοιπόν η δουλειά σκοπό δεν είχε ούτε να δείξει καμία κορεκτίλα, ούτε να κάνουμε από άμβωνος κηρύγματα.

Θα το πάρω λίγο αλλιώς. Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα βράδυ μία σκέψη: Αν με χτυπήσει ένα αυτοκίνητο αύριο, τι θα θυμούνται από μένα; Εννοώ ό,τι έχω πει. Και λέω λέγε την αλήθεια εκεί που μπορείς, εκεί που την αντέχουν, εκεί που έχει λόγο να υπάρχει, κι άσε το υπόλοιπό πέρα. Αυτό λοιπόν το ακολούθησα και μια μέρα όταν συζητάγαμε με τον Αλέξανδρο με μια νέα δουλειά είπαμε ό,τι μας βγει. Κι αρχίσαμε έτσι σιγά σιγά και υφαίναμε ένα νέο χαλί όπου θα έπρεπε να παίξουν παιδιά, να μαζευτούν οικογένειες, φίλοι, να κάνουν έρωτα άνθρωποι, να κλάψουν, να κάνουν ό,τι κάνουν οι άνθρωποι”.

Όσο για το πως πέρασε η συγκεκριμένη σκηνή την δημόσια τηλεόραση, ο Δημήτρης Αποστόλου υπογράμμισε: «Και είπαμε, μπορεί να είναι η τελευταία μας δουλειά, ας πούμε αυτό που έχουμε μέσα μας. Όταν τελείωσε το χθεσινό επεισόδιο με πήραν κάποιοι φίλοι οι οποίοι πιο πολύ μου συζητήσανε πως σας άφησε η ΕΡΤ να μιλάτε έτσι; Όχι το φιλί, πως μιλάτε έτσι;

»Όταν τελειώσαμε την “Τούρτα” δεν ξέραμε τι είχαμε κάνει. Οι γραφιάδες είναι οι πιο ανασφαλείς άνθρωποι του κόσμου. Ο Θερβάντες πιστεύω ότι έτρεμε μέχρι να τυπωθεί ο “Δον Κιχώτης”. Το δώσαμε στον Νίνο Ελματζόγλου που είναι φίλος από παλιά, μας αγαπάει, μας ξέρει, έχει φοβερή εμπειρία και του είπαμε διάβασέ το να μας πεις μια γνώμη. Όχι να πάει στην ΕΡΤ -δεν το είχαμε καν στο μυαλό μας.

»Όταν αρχίσαμε να συζητάμε τους είπαμε “είστε σίγουροι ότι το θέλετε εδώ; Είστε κρατική. Θα έχετε τηλέφωνα από γενικούς γραμματείς, από φορείς, από μεγαλοσχήμονες”. Μας είπαν κάνετε ό,τι θέλετε. Αυτό το φιλί θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, όχι να γίνει θέμα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ