Δήμητρα Παπαδοπούλου: Πέρασα πολύ δύσκολα τις πρώτες μέρες με τον κορονοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

Για το πώς βιώνει τον κατ’ οίκον περιορισμό μίλησε στον ΣΚΑΪ η Δήμητρα Παπαδοπούλου, στέλνοντας το δικό της αισιόδοξο μήνυμα στους πολίτες. «Όλα είναι τόσα πρωτόγνωρα που κάθε μέρα έχει μια δικιά της δυναμική, κάθε μέρα βλέπεις αυτό που συμβαίνει μέρα μέρα ώρα ώρα. Εγω δεν είμαι σε φάση να οργανώσω την ημέρα της Ανάστασης, την παραμονή, τίποτα. Περιμένω κάθε μέρα να δω πως την αντιμετωπίζω εκείνη την ημέρα, γι’ αυτό που ζούμε, τώρα, τίποτα άλλο. Καμιά φορά δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε. Αυτή η ευκολία που θεωρούμε ότι εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να απλωθούμε στο χρόνο και να κατασκευάσουμε πράγματα, κάποιες φορές δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει. Η ζωή είναι πολύ πιο απρόβλεπτη απ’ ότι εμείς θεωρούμε και η πλάκα είναι ότι αυτό το ζει η Δύση και αυτός ο πολιτισμός, ο οποίος μονίμως σχεδιάζει το μέλλον, το απώτερο κιόλας. Είναι και ο πολιτισμός που του λέει ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις το πιο κάτω πιο είναι… Συμπέρασμα: Δεν ξέρω τι θα κάνω το Πάσχα, πάντως μέσα θα είμαι», δήλωσε η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «αυτά δεν τα προβλέπει κάποιος. Δεν είναι από αυτά που μπορεί καποιος ούτε να γελάσει ούτε να κλάψει. Είναι λίγο να τα κοιτάς σαν παρατηρητής. Να περιμένεις να τελειώσει όλο αυτό. Να γίνει μια αποτίμηση. Τι πάθαμε, από πού μας ήρθε όλο αυτό. Το μόνο που έχω να πω είναι παιδιά ας μην κάνουμε σχέδια. Να ζούμε αυτή την στιγμή που περνάει. Τίποτα άλλο δεν έχουμε».

Αναφορικά με το αν έχει συνειδητοποιήσει τη νέα πραγματικότητα με τον κορονοϊό η ίδια απαντά πως «το 1ο στάδιο είναι να δεις μέρα μέρα πως ορίζεις το παρόν σου, το 2ο στάδιο είναι ότι προσπαθώ να δω το μετά τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και νιώθω ότι σίγουρα θα έχει κάποιες αλλαγές. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ακριβώς ίδια τα πράγματα. Το πρώτο που μου έρχεται είναι ότι δεν θα ακουμπιόμαστε. Δεν είναι η οικονομία, ούτε τα λεφτά ούτε ότι δεν θα γίνει το έργο που έγραψα, γιατί υπολόγισα και εγώ χωρίς τον ξενοδόχο. Το αμέσως επόμενο είναι ο βιοπορισμός γιατί σε κάποιους ανθρώπους έχουν τελειώσει ήδη τα λεφτά».

Για το πως βιώνει την κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού, η Δήμητρα Παπαδοπούλου εξομολογήθηκε ότι «οι πρώτες μέρες ήταν πάρα πολύ μελαγχολικές, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα γιατί ένιωθα ότι ξεκόβομαι από πολλά πράγματα. Τώρα όμως κάθε μέρα λέω ευχαριστώ που δεν έχω νοσήσει. Κάθε μέρα που ξυπνάω και δεν έχω κάποιο σύμπτωμα που να με ανησυχεί λέω πάμε καλά. Η συνειδητοποίηση ότι τώρα ζούμε είναι πιο καθαρή απ’ ότι ποτέ».

«Ένα πράγμα που μπορώ να αποτιμήσω είναι ότι η επιστήμη έχει πάρει έναν όμορφο ρόλο στα χέρια της. Η μεγάλη περηφάνια είναι ότι έχουμε την επιστήμη να μπαίνει τόσο μπροστά. Δηλαδή όταν πέφτουν τα εκατομμύρια για Καρντάσιανς και τις μπάλες που καλά και αυτά γιατί όλα έχουνε τον χώρο τους… όταν βλέπουμε την επιστήμη ότι χρειάζεται για να αναπνεύσουμε πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει ένας πολιτισμός να τη βάλει πολύ ψηλότερα», κατέληξε η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ