Δήμητρα Παπαδήμα: «Έχω ζήσει παρενόχληση και έπαιρνα ηρεμιστικά μετά – Είχα πειστήριο το σκισμένο σορτς»

Καλεσμένοι στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και η Δήμητρα Παπαδήμα.

Η ηθοποιός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε για το κίνημα #Metoo και την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί.

«Δεν μου αρέσει καθόλου το Metoo, δεν το δέχομαι. Καταρχάς δεν μου αρέσει η ονομασία. Υπάρχουν γυναίκες και γυναίκες, θηλυκά και θηλυκά, δεν είμαστε όλες ίδιες. Θα μπορούσα να πάω σε δίκες που με φωνάζουν αυτές τις μέρες. Ποιον να υπερασπιστώ, αυτόν ή αυτήν; Και οι δύο είναι σκουπίδια, τα κάνανε μαντάρα. Δεν ήθελα να πάρω θέση γιατί είχα έναν Γιάννη, μία κόρη» ανέφερε παρά τις αντιρρήσεις του Γιάννη Μποσταντζόγλου όσο μιλούσε.

«Φυσικά έχω ζήσει παρενόχληση. Σχεδόν πάντα παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι εγώ έδινα μια σφαλιάρα ή έφευγα από τη δουλειά και έμενα άνεργη. Και ο Γιάννης δεν ήταν ο κουβαλητής του σπιτιού. Οπότε δεν βάζω τον εαυτό μου στο Μetoo. Η κόρη μου θα δυσανασχετήσει με αυτό. Ξέρω και γυναίκες που κακομεταχειρίζονται άντρες. Εγώ έχω υποστεί κακομεταχείριση και από γυναίκα. Δεν είμαι με το #Μetoo γιατί αυτή είναι στο Metoo κι εγώ είμαι απέναντι. Μου συνέβη κάτι τώρα; Γιατί να περιμένω 10 χρόνια. Έβγαλα το βιβλίο μου και περιέγραφα καταστάσεις για τα παιδικά μου χρόνια. Έφτασα να παίρνω ηρεμιστικά χάπια, να μην το λέω στον Γιάννη. Είχα πειστήριο το σκισμένο σορτς αλλά δεν πήγα να το καταγγείλω. Ήμουν διαλυμένη, γιατί πίστεψα σε αυτή την ομάδα. Ήταν ένας νέος άνθρωπος. Από την άλλη η ζωή έχει και αυτά» είπε για την παρενόχληση από νεότερο ηθοποιό πάνω στην σκηνή.

«Τώρα θα συμβούλευα ένα νέο κορίτσι να του μιλήσει στα ίσια και να φύγει από τη δουλειά. Έχω σκεφτεί για μένα ότι ίσως έδωσα δικαίωμα. Μεγαλώνει η γυναίκα και μαθαίνει να αρέσει, να προκαλεί. Έτσι μας μαθαίνουν, ότι έτσι θα μας ανοίξει πόρτα αν προκαλέσουμε. Γι’ αυτό εγώ δεν μεγάλωσα έτσι το κορίτσι μου. Οι περισσότεροι άντρες είναι προβληματικοί, εγώ που τους λατρεύω. Η κόρη μου ξέρει τα πάντα για μένα, τι έχω περάσει, οπότε είμαι σχολείο για εκείνην. Με το όνομα που έχει συνήθως κάθονται σούζα, εκτός από μία περίπτωση. Αν δεν πεις στο παιδί σου ότι μπορεί να έχω κάνει λάθος γιατί φορούσα κοντή φούστα… Σε εκείνη λέω να βάλει πιο μακρύ φόρεμα» ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ